Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/02 ΣΤΗ 13:00



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/02 ΣΤΗ 13:00
Την περασμένη Πέμπτη στο Πολυτεχνείο του ΠΘ και συγκεκριμένα στo τμήμα χωροταξίας συνέβη ένα περιστατικό που οφείλει να  προκαλέσει την αντίδραση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας. Ένα συμβάν που απεικονίζει την κατάσταση που επικρατεί τόσο στον χώρο του πανεπιστήμιου όσο και έξω από αυτό.  Φοιτήτρια του τμήματος ξυλοκοπήθηκε αγρία και βρέθηκε σε ημιλυπόθυμη κατάσταση. Αυτό το περιστατικό συνέβη εντός του χώρου της σχολής και ο εργαζόμενος-μέλος του καθηγητικού προσωπικού Ν.Γκιτσάκης είναι αυτός που τόλμησε να επιτεθεί με τέτοιον φασιστικό και θρασύδειλο τρόπο στην φοιτήτρια.
Μια τέτοια σεξιστική συμπεριφορά  που φτάνει στο βαθμό της σωματικής επίθεσης φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις κυρίαρχες σχέσεις που επικρατούν ανάμεσα στα δύο φύλα. Ταυτόχρονα φανερώνεται και μια σχέση εξουσίας ανάμεσα σε φοιτητές και καθηγητές, μια σχέση η όποια ακουμπά κάθε πτυχή της ζωής μέσα στο πανεπιστήμιο και μπορεί να φανερωθεί τόσο από ένα απλό αποκλεισμό από μάθημα, (βλέπε κλείσιμο πορτών, απουσιολόγια, κλπ) όσο και από την πιο ακραία του μορφή, την επίθεση. Η πιο άθλια έκφανση αυτής της σχέσης είναι η αποσιώπηση και υπόθαλψη τέτοιων ή παρόμοιων συμπεριφορών από την πλευρά του αστικού μπλοκ (ΜΜΕ, κράτος, δικαιοσύνη) εξαιτίας της ισχυρής τους θέσης μέσα στο πανεπιστήμιο αλλά και της «ευυπόληπτης» κοινωνικής τους θέσης.
Πρέπει να να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο ότι το πανεπιστήμιο και τα όργανα διοίκησης θα διώξουν τον Ν.Γκιτσακη καθώς και θα απαιτήσουν την σύλληψη και την περιθωριοποίηση  του. Όποια κι’ αν είναι η στάση του πανεπιστήμιου και της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το γεγονός δε θα περάσει κάτω απ το χαλάκι, και ο συγκεκριμένος καθηγητής  όπως και οποιαδήποτε συμπεριφορά καταπίεσης και επιβολή εξουσίας δεν έχουν καμία θέση στο πανεπιστήμιο.
Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο συμβάν, βρισκόμαστε στο πλευρό της κοπέλας και του κάθε φοιτητή/τριας που δέχονται τέτοιου είδους βία και καταπίεση για αυτό τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να αποσιωπούνται αλλά αντιθέτως να δημοσιοποιούνται και να καταγγέλονται! Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι εμείς  οι φοιτητές θα διαφυλάξουμε κάθε έννοια του ασύλου και θα τσακίσουμε κάθε σεξιστική/εξουσιαστική συμπεριφορά.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !                                                        
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/2 ΣΤΙΣ 13:00 !
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ,ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ !

ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: