Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Φ.Σ. ΤΜΧΠΠΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Τα μεσάνυχτα της 11ης Ιουνίου 2013 η κυβέρνηση του μνημονίου με την χρήση δυνάμεων των ΜΑΤ, κατεβάζει τον πομπό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, βάζοντας λουκέτο στην ΕΡΤ μετά από 47 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ακόμη και επί δικτατορίας. Ο αρμόδιος υφυπουργός ΜΜΕ, δημοσιογράφος και εποπτεύων της ΔΕΚΟ ΕΡΤ, Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε την «τολμηρή» απόφαση του λουκέτου, προκαλώντας σεισμό αντιδράσεων και ενδοκυβερνητική κρίση. Η προωθούμενη κατάργηση της ΕΡΤ με έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο κλιμακώνει την επίθεση σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως αυτό της ενημέρωσης. Με την γνωστή πρόφαση «αναδιάρθρωσης του δημοσίου» άλλοι 2.500 εργαζόμενοι της ΕΡΤ , έρχονται να προστεθούν στα ήδη υψηλά ποσοστά της ανεργίας. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και  οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου.  Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι  μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά-σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών .
Οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό πεπραγμένο συμβαίνει στον Ελλαδικό χώρο, η Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση το μεταφέρει σε εμάς. Η Ελληνική Δημόσια τηλεόραση εκπέμπει σε κάθε γωνία, σε κάθε στενό της Ελλάδας, πράγμα για το οποίο τα μεγάλα κερδοσκοπικά κανάλια αδιαφορούν. Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να διαφυλάξουν αποφασιστικά οι ίδιοι τον αγώνα τους. Για να μην ξεπουληθεί κι αυτός ο αγώνας, για να μην ξανακούσουμε ότι "δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις" για να συνεχιστεί και να νικήσει.
Όρος και προϋπόθεση για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση είναι η οργάνωση του αγώνα να περάσει στις συνελεύσεις και στις απεργιακές επιτροπές, μακριά και έξω από τη γραφειοκρατική λογική και πρακτική των συνδικαλιστών θαμώνων της διοίκησης και των υπουργικών γραφείων. Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του συμβιβασμού και της υποταγής.
Όρος και προϋπόθεση είναι όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο αυτής της λυσσαλέας επίθεσης να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ. Γιατί πλέον δεν υπάρχουν κλαδικοί αγώνες. Ο αγώνας στο ΜΕΤΡΟ, ο αγώνας των καθηγητών, ο αγώνας στη ΜΕΒΓΑΛ, κάθε αγώνας πρέπει να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, μέχρι να ανατρέψουμε συνολικά την επίθεση που δεχόμαστε αλλά και τους εκφραστές της.
Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπεί η χούντα των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο. 
 Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.
 Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.
 Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία ολόκληρης της κοινωνίας.
Είναι σαφές η κυβέρνηση των επιστρατεύσεων και των προεδρικών διαταγμάτων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Καταγγέλλουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που οδηγεί στην διάλυση της ΕΡΤ Α.Ε. και ζητούμε άμεση πρόταση μομφής από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Κάθε αγώνας πλέον είναι κεντρική μάχη για την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι αγώνας για όλη την κοινωνία, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Οι νέες και οι νέοι θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.
Συμμετέχουμε αύριο 13/6 στην γενική απεργία

Καλούμε στην πορεία στις 11.00 από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στον Αγ. Κωσταντίνο