Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ


Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από τη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, στη νεολαία, στους εργαζόμενους και στο λαό. Η εφαρμογή του μνημονίου 3, τα άγρια μέτρα της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το ασφυκτικό πλαίσιο και οι πολιτικές της ΕΕ αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο είναι στοιχεία αυτής της επίθεσης. Η κατάσταση αυτή όμως γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη αν πάρουμε υπ' όψιν μας τον εκφασισμό της κοινωνίας, το καθεστώς χούντας στο οποίο ζούμε καθημερινά. Πώς αλλιώς μπορούμε να περιγράψουμε μία κατάσταση στην οποία καταστέλλεται κάθε εργατικός αγώνας με επιστρατεύσεις, απειλές και απολύσεις, στην οποία καταστέλλεται κάθε δυναμική κινητοποίηση με χημικά και άδικες συλλήψεις; Πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα καθεστώς στο οποίο θεωρείται νόμιμο το απάνθρωπο κυνήγι μεταναστών, όπως παραδείγματος χάριν μέσα από την επιχείρηση “ξένιος δίας” και θεωρείται παράνομο το μαζικό κίνημα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής; Η διάλυση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και της ελευθερίας μας να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε έχει πάρει πλέον τρομακτικές διαστάσεις και πρέπει αν τη σταματήσουμε. Μέσα από την ανάδειξη του φαινομένου του φασισμού, υπό το πρίσμα της επικίνδυνης θεωρίας των δύο άκρων, κυβέρνηση και σύστημα καλλιεργούν μια βαθιά αντιδημοκρατική στροφή. Πρέπει να ανατρέψουμε το κλίμα τρόμου και υποταγής που μας επιβάλλουν, πρέπει να εμποδίσουμε τη φασιστική απειλή που γεννιέται ολοένα και περισσότερα, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να διαλύσουν με τις βάρβαρες πρακτικές τους τον νικηφόρο αγώνα μας.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος, αποτελεί το βασικό εκφραστή της φασιστικής ιδεολογίας. Δεν πρόκειται για ένα αντισυστημικό κόμμα. Πρόκειται για ένα κόμμα που στρέφεται ενάντια στους αδύναμους, στους μετανάστες και στους αγωνιστές του κινήματος, και προστατεύει αστυνομία, κεφάλαιο και εργοδότες. Αποπροσανατολίζει την οργή του λαού και των εργαζομένων προσπαθώντας να τους πείσει ότι ο κύριος εχθρός και υπαίτιος της κρίσης είναι ο λαθρομετανάστης και όχι το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και το ίδιο το σύστημα. Οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής είναι δολοφονικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, ένταση του κλίματος μίσους και τρομοκρατίας που υπάρχει, βαθιά νεοναζιστική προπαγάνδα, χτύπημα κάθε αντίστασης ενάντια στην κυβέρνηση, στα μνημόνια και στις βάρβαρες πολιτικές που ισοπεδώνουν τις ζωές μας. Το κράτος με σκοπό να καταστείλει το μαζικό νικηφόρο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, εξισώνει τη φασιστική τρομοκρατία της χρυσής αυγής με τη μαχητικότητα του κινήματος. Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να διαλύσουν κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε!

Ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό, ενάντια στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, ενάντια στη χούντα που ζούμε, ενάντια στην επίθεση στα δημοκρατικά μας δικαιώματα πρέπει να συνδέεται με τον αγώνα μας ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ και ενάντια στην κυριαρχία του κεφαλαίου. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά και μαζικά σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, σε πανεπιστήμια, σε σχολεία, στην καθημερινότητά μας. Το μαζικό νικηφόρο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που δεν σταματάει μέχρι την τελική νίκη, ο συλλογικός αγώνας, οι δομές αλληλεγγύης, η καθημερινή πάλη ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τη φασιστική απειλή είναι στοιχεία της απάντησης που πρέπει να δώσουμε. Μόνο έτσι θα ανατρέψουμε το φαινόμενου του φασισμού, μόνο έτσι θα ανατρέψουμε τη βάρβαρη επίθεση που περιγράψαμε παραπάνω, έτσι θα αντιστρέψουμε την πραγματικότητα υπέρ των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού, έτσι θα διεκδικήσουμε μια άλλη κοινωνία μακριά από την κυριαρχία του κεφαλαίου, μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από ισότητα, ελευθερία, διεθνισμό και αλληλεγγύη, που είναι απόλυτα αναγκαία και εφικτή στο σήμερα.

Καλούμε στη μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στις 10.30 στην πλατεία της Λάρισας, την Κυριακή 31/3. Ούτε στη Λάρισα, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: