Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Σε μία περίοδο κατά την οποία παραβιάζεται κάθε κεκτημένο των εργατικών και φοιτητικών αγώνων, με μισθούς και συντάξεις να περικόπτονται, με τις συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων να διαλύονται, με την απόπειρα ποινικοποίησης απεργιών και καταλήψεων και με το σχέδιο Αθηνά να διαλύει την ήδη υπό κατάρρευση εκπαίδευση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής ήρθαν να δώσουν ίσως την χαριστική βολή προτείνοντας την αστυνόμευση μέσα στα ιδρύματα.
Κατά τα λεγόμενα τους, το πρόβλημα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έγκειται στην δράση της ΕΑΑΚ και των «αναρχοάπλυτων» (όπως χαρακτήρισε τον αντιεξουσιαστικό χώρο ο βουλευτής της Χ.Α. Π. Ηλιόπουλος). Η κοινωνία, κατά τις εντυπώσεις της κυβέρνησης, δεν χωρά αριστερές λογικές και πρακτικές. Η λύση λοιπόν για τα παραπάνω θα ήταν η πλήρης κατάργηση του ασύλου χωρίς καν να δίνεται άδεια από τον πρύτανη για την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επίσης υπήρξε πρόταση μέχρι και για τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας.
«Κύριοι» της κυβέρνησης, δεν είμαστε εμείς αυτοί που κατασπαράζουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας βλέποντάς τους ως ποσοστά ανεργίας, περικοπών και εκμετάλλευσης για να επιβιώσει ένα οικονομικό σύστημα στις πλάτες εργαζομένων και νεολαίας! Δεν είμαστε εμείς αυτοί που φιμώνουν κάθε φωνή αντίθετη στο μαρασμό ενός ολόκληρου λαού. Δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε φυλές και χρώματα χαρακτηρίζοντας οτιδήποτε διαφορετικό από μας υποδεέστερο!
Είμαστε αυτοί που τα παραπάνω τα θεωρούμε φασιστικές απόψεις και πρακτικές. Είμαστε αυτοί που προασπίζαμε και θα προασπίζουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων. Θα φροντίζουμε πάντα το συμφέρων αυτών που προσπαθείτε να πλήξετε, των εργαζομένων και τις νεολαίας. Οι μόνοι που δεν χωράνε σε αυτόν τον τόπο αλλά και πουθενά είστε ΕΣΕΙΣ.
Μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας, θα αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για το μέλλον και τις ζωές μας. Δεν δείχναμε και δε θα συνεχίσουμε να δείχνουμε καμία ανοχή σε φασιστοειδή και τις πρακτικές τους. ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ
ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: