Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πόσα θύματα ακόμα πρέπει να μετρήσουμε;


Πόσα θύματα ακόμα πρέπει να μετρήσουμε;
Στις 12-10-2012 ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας κατέθεσε τροπολογία στη βουλή που προέβλεπε την εξομοίωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, κίνησης, του φωτιστικού πετρελαίου και του βιοντίζελ. Έτσι από τις 15-10-2012 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτινάχτηκε στο 1,40 ευρώ το λίτρο γεγονός που έκανε πολλά νοικοκυριά να μην μπορούν να αντέξουν το κόστος θέρμανσης. Πολλοί ήταν αυτοί που κατέφυγαν σε άλλες μορφές θέρμανσης ενώ πολλοί ήταν αυτοί που απλά ξεπάγιασαν από το κρύο το φετινό χειμώνα.
Αυτό που μάθαμε όμως το βράδυ της Πέμπτης μας σόκαρε και μας εξόργισε. Πέντε φοιτητές στη Λάρισα άναψαν αυτοσχέδιο μαγκάλι για να ζεσταθούν στο σπίτι που είχαν μαζευτεί, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να βρουν τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις ενώ οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης.
Την ίδια στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση εφαρμόζει την πιο αντιλαϊκή πολιτική υπακούοντας στις εντολές της ΕΕ για τη σωτηρία του ευρώ και το συμφέρον του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, κόβοντας επιδόματα, αυξάνοντας τη φορολογία, βάζοντας χαράτσια και δίνοντας στους εργαζόμενους και την νεολαία τις προοπτικές της ανεργίας, της μετανάστευσης ή της απλήρωτης εργασίας, όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας οδηγείται στη φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, ακόμα και στο θάνατο! Αποκλειστικά υπεύθυνη για τον τραγικό θάνατο των δύο φοιτητών είναι η κυβέρνηση που οδηγεί τον λαό σε τέτοιες ενέργειες απόγνωσης, που μας έχει φτάσει να ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα.
Ευχόμαστε ολόψυχα συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και καταδικάζουμε την δολοφονική πολιτική που ακολουθεί ανελέητα η κυβέρνηση. Παλεύουμε για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους και δεν υποχωρούμε μέχρι την ανατροπή αυτών που μας κάνουν να ασφυκτιούμε μέχρι να ανασάνουμε ελεύθεροι! Η οργή μας θα γίνει η φωτιά που θα σας κάψει.


ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ