Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18/10 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10π.μ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18/10
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  10π.μ.


Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και στο χώρο της εκπαίδευσης κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρες φαίνονται για την κοινωνία, αλλά και για τη νεολαία συγκεκριμένα. Το πακέτο μέτρων των 11,5 δις που ετοιμάζεται να ψηφίσει η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της ΕΕ, της τρόικα και του ΔΝΤ, έρχεται να ολοκληρώσει την επίθεση και τον κατακερματισμό των εργασιακών  δικαιωμάτων, των αλλεπάλληλων ιδιωτικοποιήσεων, την πλήρη εκχώρηση των δημοσίων αγαθών στο κεφάλαιο (παιδεία, υγεία, πρόνοια)  οδηγώντας τη γενιά μας σε ένα μέλλον που επιτάσσει  με τις χειρότερες προϋποθέσεις ένα ατέρμονο παιχνίδι επιβίωσης.
Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης έρχεται να επιβάλλει αυτό το νέο κύμα επίθεσης, χρησιμοποιώντας την πολιτική υποταγής στο φόβο και την καταστολή.  Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζομένους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ή το αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής, η απαγόρευση συνάθροισης στο κέντρο της Αθήνας από τη ΓΑΔΑ την ημέρα επίσκεψης μιας εκ των εκπροσώπων θέσπισης αυτής της αντιλαϊκής  επίθεσης  της  ΕΕ και του κεφαλαίου, της καγκελαρίου Μέρκελ.  Πρόκειται ξεκάθαρα για απόφαση που ζωντανεύει μνήμες της Χούντας και φανερώνει τη στρατηγική κατάργησης  πτυχών  της δικής τους αστικής δημοκρατίας. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η λογική της θεωρίας των άκρων που προβάλλεται σε μεγάλο βαθμό από την αστική ιδεολογία. Αλλά τελικά ας αναλογιστούμε ποια είναι τελικά τα άκρα της αστικής πολιτικής;  Η εξίσωση του αγωνιζόμενου λαού που διαδηλώνει για το δίκιο του, με το ακροδεξιό, φασιστικό δεκανίκι της κυβερνητικής πολιτικής που προωθεί μια εμφυλιακή κατάσταση ανάμεσα στους εργαζόμενους διασπώντας την ίδια την τάξη και αποπροσανατολίζοντας τους  απέναντι στον υπαρκτή απειλή του κεφαλαίου, αποτελεί μια αυταπάτη που είναι αναγκαίο να καταρριφθεί.
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν μεμονωμένες πτυχές στα πλαίσια της εγχώριας πραγματικότητας, αλλά είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν συνολικά στο πλαίσιο της βαθύτερης, ιστορικά, δομικής κρίσης του καπιταλισμού σε παγκόσμιο φάσμα, αλλά και σε μέγιστο βαθμό εντός της ευρωζώνης. Στις συνθήκες αυτές, η απάντηση βρίσκεται σε μια επαναστατική στρατηγική που θα βάζει σαν πρόσταγμα τον παλλαϊκό ξεσηκωμό που τελικά θα καταλήξει στο να ανοίξει ο δρόμος για να πάρει ο εργαζόμενος λαός την εξουσία στα χέρια του, στα δικά του όργανα άσκησης πολιτικής. Όργανα που πρέπει να αναπτύσσονται από τώρα και να συσπειρώνουν ένα μαζικό κίνημα των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού, πολιτικά στρατευμένα σε ένα ισχυρό ανεξάρτητο κέντρο αγώνα.
Απ’ αυτή τη σκοπιά, η απεργία της 18ης Οκτωβρίου αποτελεί ένα από τα στάδια κλιμάκωσης του αγώνα με απώτερο σκοπό ένα γενικότερο ξεσηκωμό σε όλη την κοινωνία, που θα σφραγίσει καταρχάς το δεκαήμερο μέχρι την 28η Οκτωβρίου. Μια απεργιακή λαίλαπα, με καταλήψεις,  αποκλεισμούς, διαδηλώσεις και συνελεύσεις.  Το λαό, μαζί με τη νεολαία, να μετατρέπουν τις παρελάσεις σε πορείες απελευθέρωσης από το ζυγό κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, με βασικό πρόσταγμα την απαγκίστρωση και τη ρήξη με την ξεπουλημένη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, καθώς η  λογική αυτή, με απώτερο σκοπό την εκτόνωση του λαϊκού κινήματος και την ενσωμάτωση του αντιμετωπίζει στατικά και γραμμικά τις εκρηκτικές κοινωνικές εξελίξεις, την αγωνία του κόσμου και μια κοινωνία που απειλείται να σαπίσει, αντί να ωριμάσει.
Στο πλάι των εργαζομένων καλείται να σταθεί το φοιτητικό κίνημα, το οποίο πέραν των εσωτερικών ζητημάτων των σχολών που έχει να αντιμετωπίσει, είναι αναγκαίο να συνδέσει τον αγώνα του με την κοινωνία ενάντια στις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων και της ΕΕ. Στις  18 Οκτώβρη ας δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα εναντίωσης και ανατροπής στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης του ευρωμονόδρομου  που καλούμαστε να ζήσουμε σήμερα ως φοιτητές, αλλά σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ως μελλοντικοί εργαζόμενοι ενός αβέβαιου αύριο. Θα βαδίσουμε το δρόμο του αγώνα μέχρι το τέλος, θα τους ανατρέψουμε! Καμία αντιδραστική και φασιστική απειλή δε θα σταθεί εμπόδιο. Όλοι στους δρόμους να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10 π.μ.


ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ