Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Πρόταση-Πλαίσιο για τη Γενική Συνέλευση των Χωρ. Μηχ. στις 8.12.08

Πρόταση-Πλαίσιο για τη Γενική Συνέλευση των Χωρ. Μηχ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ο πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση και ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα απέναντι στις κοινωνικές αντιστάσεις, για να τσακίσει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, για να υποτάξει καθολικά και ολοκληρωτικά την αγωνιζόμενη νεολαία, είχε ένα ακόμη νεκρό. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλο από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» τη νύχτα του Σαββάτου, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, αποκαλύπτει μπροστά στα μάτια όλης της κοινωνίας τη πιο βάρβαρη και φονική φύση της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Ο νεκρός νεαρός έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα θύματα της κρατικής καταστολής, στη νεκρή γυναίκα της Λευκίμμης, στους δύο νεκρούς μετανάστες, που οι δυνάμεις της «τάξης» δολοφόνησαν χωρίς να βρεθεί κανένας ένοχος. Τα γεγονότα του Σαββάτου δεν είναι ένα ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό όπως έσπευσαν να υποστηρίξουν η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας. Τα χέρια των αστυνομικών εδώ και καιρό είχαν οπλιστεί από την κυβέρνηση που φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που είχε προετοιμάσει και εκπαιδεύσει τις δυνάμεις καταστολής για αυτή την δολοφονία. Είναι η κυβέρνηση της τρομοκρατίας που έχει βαμμένα τα χέρια της με το αίμα των φοιτητών που χτυπήθηκαν και χτυπιούνται στις φοιτητικές διαδηλώσεις, με το αίμα των 61 συλληφθέντων της πορείας της 8ης Μάρτη 2007 όταν 30.000 φοιτητές ψεκάστηκαν, χτυπήθηκαν και κυνηγήθηκαν την ημέρα που ψηφιζόταν στη βουλή ο ελευθεριοκτόνος και αντιδραστικός νόμος –πλαίσιο. Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 1 Μάρτη, άλλος ένας «ειδικός φρουρός» είχε πυροβολήσει για «εκφοβισμό» εν μέσω της φοιτητικής διαδήλωσης, με τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την κυβέρνηση για άλλη μία φορά να κάνουν λόγο για «τυχαίο γεγονός». Η «δημοκρατία» τους δείχνει το πρόσωπό της: με τη νομιμοποίηση της χρήσης πυροβόλων όπλων κατά των φοιτητικών διαδηλώσεων, τον καταιγισμό καρκινογόνων χημικών, το ξύλο των ΜΑΤ, τις κροτίδες λάμψης, τη φυσική εξόντωση των αγωνιστών. Είναι ίδιοι οι δολοφόνοι του Μιχάλη Καλτεζά που δολοφονήθηκε το ‘85 από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τους σημερινούς δολοφόνους της κυβέρνησης Καραμανλή, με τους δολοφόνους του Κουμή και της Κανελλοπούλου το ‘80, με τους φονιάδες του ΠΑΣΟΚ που έλιωσαν στο ξύλο το Κουσουρή στο κίνημα κατά των εξεταστικών του ΑΣΕΠ, με τους συνταγματάρχες της χούντας. Ίδια είναι η τρομοκρατία των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που αφήνουν πίσω τους νεκρούς του κινήματος, όπως ταυτόσημη είναι και η πολιτική τους. Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ αρκείται σε μία χλιαρή «αντιπολίτευση» για τη δολοφονία του 16χρονου γιατί η «εκπαίδευση» των δυνάμεων καταστολής είναι και δικό του έργο.
Η καταστολή και η «δημοκρατία» τους δεν εξαντλείται στο δρόμο και τις διαδηλώσεις. Με τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας (και άλλων πόλεων) σε κατεχόμενες ζώνες από τα ΜΑΤ κατά του «εχθρού λαού», με την αστυνομοκρατία και τις κάμερες στις γειτονιές, με την εργοδοτική τρομοκρατία και αυταρχισμό στους χώρους δουλειάς, με την ανακήρυξη των απεργιών σε παράνομες και καταχρηστικές, με την ποινικοποίηση των δίκαιων αγώνων, την κατάργηση του ασύλου, τη στράτευση στα 18 – λοβοτομή της νεολαίας, ο «έλεγχος» και η καταστολή επιβάλλονται σε κάθε πλευρά της ζωής. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την δήθεν απονομή δικαιοσύνης τους συστήματος. Είδαμε πρόσφατα πως έπεσαν στα μαλακά οι μπάτσοι – ζαρντινιέρες που βασάνιζαν τον κύπριο φοιτητή στην Θεσσαλονίκη. Η τιμωρία θα είναι πολιτική, θα δοθεί από το κίνημα και θα είναι σκληρή!

Σπέρνουν το φόβο γιατί η πολιτική τους δεν μπορεί να πείσει. Γιατί είναι φονική και καταστροφική για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.
Κυβέρνηση και κράτος ετοιμάζουν τη «σιδερένια φτέρνα» τους για να συντρίψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις, που θα οξυνθούν λόγω της τρομερής επίθεσης που ετοιμάζει το κεφάλαιο στους εργαζόμενους και τη νεολαία για να ξεπεράσει την κρίση του. Με το νέο κύμα απολύσεων, τη μαζική ανεργία, τη νέα φτώχεια και τις προτάσεις Μίχαλου για μισή δουλειά – μισή ζωή, το σύστημα πρέπει να θωρακιστεί. Η πολιτική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ και κεφαλαίου, η πολιτική της αιώνιας λιτότητας, των μισθών στα όρια της επιβίωσης, της πλήρους ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας, της κατεδάφισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της πλήρους ιδιωτικοποίησης οχυρώνεται με τους τρομονόμους, με την τρομοκρατία του μαζικού λαϊκού κινήματος, με την κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών, με την αυταρχική θωράκιση του κράτους, με την πειθάρχηση της νεολαίας. Για να βγει αλώβητο το κεφάλαιο από την κρίση του, διαμορφώνουν τη νεολαία αναλώσιμη στην εργασία με τον εκπαιδευτικό και εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν, αναλώσιμη και στη ζωή, μη διστάζοντας ακόμα και να σκοτώσουν.
Συγκεκριμένα στην εκπαίδευση: η κυβέρνηση προωθεί την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05 για την επαγγελματική ισοτίμηση των κολεγίων με τα ΑΕΙ – ΤΕΙ. Ο νόμος για τα κολέγια που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και αναγνωρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση ήταν το πρώτο βήμα. Ακολούθησε η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στις 23/10 που αξιοποιείται από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, στην προώθηση της επαγγελματικής εξίσωσης – κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα η απόφαση αφαιρεί από την κυβέρνηση οποιαδήποτε δικαιοδοσία «έλεγχου» των κολεγίων ή επιβολής αντισταθμιστικών μέτρων όπως ευαγγελιζόταν ο υπ. Παιδείας για να αποκρύψει την ουσία της πολιτικής τους. Η εναρμόνιση της ελληνικής εκπαίδευσης με τη Μπολόνια και τον ΚΕΧΑΕ, που προωθείται από την ΕΕ και την κυβέρνηση, στοχεύει στο σπάσιμο των σπουδών σε δύο κύκλους, στην επέλαση της κατάρτισης και των συνεχών πιστοποιήσεων, στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων. Η κοινοτική οδηγία και η εξίσωση προς τα κάτω με τα κολέγια θα λειτουργήσει σαν πολιορκητικός κλοιός για την εφαρμογή όλης της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Συγκεκριμένα η κοινοτική οδηγία 36/05 και ο νόμος για τα κολέγια θα φέρουν:
Την κατάργηση των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, μέσω της πλήρους απαξίωσης των πτυχίων και της εξίσωσης προς τα κάτω των δημόσιων πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τα κολέγια. Η διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργεί απόφοιτους μίας χρήσης, με πιστοποιητικά και βεβαιώσεις σπουδών, καταρτίσιμους, πειθαρχημένους και χωρίς απαιτήσεις.
Τη δημιουργία πυλώνα ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα λειτουργεί σα μοχλός πίεσης προς το δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα ιδιωτικά κολλέγια θα σαρώσουν τη δημόσια εκπαίδευση αναγκάζοντας σε διάσπαση των ενιαίων σπουδών σε κύκλους, σε πτυχία που δεν κατοχυρώνουν δικαιώματα στην εργασία, στον προσανατολισμό στην κατάρτιση και τις δεξιότητες, σε ιδιωτικοοικονομικά και ανταποδοτικά κριτήρια λειτουργίας, σε εντατικούς ρυθμούς και πειθαρχημένο πλαίσιο σπουδών. Αυτό θα εξασφαλιστεί κυρίως μέσω της ενιαίας αξιολόγησης των ιδρυμάτων και την παράλληλη λειτουργία δημοσίου και ιδιωτικού.
Την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και την όξυνση των ταξικών φραγμών. Η βάση του 10 δημιουργεί εκ των πραγμάτων υποψήφιους ‘πελάτες’ για τα κολλέγια και τα κέντρα κατάρτισης, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στο νέο νόμο για τα μεταπτυχιακά στα οποία μεταφέρονται επαγγελματικά δικαιώματα προβλέπονται δίδακτρα.
Βασικό μέτωπο της επίθεσης της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο.
Ενός νόμου που έχει καταδικαστεί από το φοιτητικό κίνημα και συνολικά από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα της προσπάθειας εφαρμογής του είναι ότι σε πολλές σχολές δεν έχουν ακόμα δοθεί βιβλία, ενώ οι λίστες συγγραμμάτων οδηγούν στην περικοπή των δωρεάν βιβλίων, στην ασάφεια της ύλης και την εξατομίκευση των σπουδών. Η ανακοίνωση του πρότυπου εσωτερικού κανονισμού σε ΦΕΚ εκβιάζει τα ιδρύματα για την εφαρμογή του νέου νόμου –πλαίσιο και αποτελεί αιτία πολέμου για το φοιτητικό κίνημα. Ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός προβλέπει πειθαρχικές ποινές για τους φοιτητές που συμμετέχουν σε συνελεύσεις και καταλήψεις με στόχο την ποινικοποίηση και τρομοκράτηση των αγώνων και την καταστολή του κινήματος. Επιβάλλει την αξιολόγηση και τις πιστωτικές μονάδες, τον ατομικό φάκελο προσόντων, την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των σχολών και τον manager
r`RrRrBrR
, τις διαγραφές, τα φοιτητικά δάνεια και τις ανταποδοτικές υποτροφίες στη θέση της φοιτητικής μέριμνας.
Όλα τα παραπάνω προωθούνται με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που στόχο έχει τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου εργαζομένου, ευέλικτου, ελαστικού, πειθαρχημένου, φτηνού και χωρίς δικαιώματα. Υπηρετώντας αυτούς τους σκοπούς φέρνει:
-Την απαξίωση των πτυχίων, την αποσύνδεση πτυχίων – επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την συνολική αλλαγή στον χαρακτήρα των προπτυχιακών σπουδών.
-Την εντατικοποίηση των φοιτητών και την πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος, την αντιδραστικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολών.
-Την εισαγωγή της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας

ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!!

Η κυβέρνηση της λεηλασίας των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας, του κοινωνικού πολέμου και των δολοφόνων, της διαρκούς καταστολής, που μόνο σφαίρες και 500 ευρώ μισθό έχει να προσφέρει στη νεολαία, που θυσιάζει τους 16χρονους στο βωμό της κρατικής βίας πρέπει να ανατραπεί! Γιατί θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη και καταστροφική, όσο θα σφίγγει ο κλοιός των αγωνιζόμενων για αυτήν, όσο οι αγώνες θα μαζικοποιούνται και θα γίνονται πιο μαχητικοί, όσο η κοινωνική αγανάκτηση φουντώνει.
Η απάντηση στην πολιτική δολοφονία και το στραγγαλισμό των δικαιωμάτων μας σε εκπαίδευση και εργασία πρέπει να δοθεί ταυτόχρονα από το μαζικό λαϊκό κίνημα. Στους δρόμους, με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις και απεργίες, συντονισμό των εργατικών και νεολαιίστικων σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων. Για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας και αντεργατικής επίθεσης. Το μήνυμα « ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» πρέπει να αντηχήσει στα φοιτητικά αμφιθέατρα, στους χώρους δουλειάς, στις διαδηλώσεις, κόντρα στο κυβερνητικό μήνυμα της τρομοκρατίας και της υποταγής. Ήδη το Σάββατο και την Κυριακή χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις πραγματοποίησαν μαζικές και αποφασιστικές πορείες απάντησης στην κυβέρνηση των δολοφόνων. Το Σάββατο τα μεσάνυχτα 3000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, διασπώντας τον κλοιό της αστυνομίας και κατέληξαν στη νομική. Την Κυριακή 10.000 διαδηλωτές ξεκίνησαν από το μουσείο προς τη ΓΑΔΑ, χτυπήθηκαν για άλλη μία φορά ανελέητα από τις δυνάμεις καταστολής. Στον Βόλο πάνω από 800 άτομα ξεκίνησαν την Κυριακή από το κτίριο Παπαστράτου με κατεύθυνση την Ασφάλεια του Βόλου, όπου για πρώτη φορά μετά από χρόνια τα ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο στους διαδηλωτές με τους οποίους και συγκρούστηκαν, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών. Η πορεία με την πρωτοκαθεδρία των φοιτητικών συλλόγων ανασυγκροτήθηκε στην πλ. Ελευθερίας όπου και συνέχισε προς το Εργατικό Κέντρο όπου και παρενέβη στην εκδήλωση – φιέστα για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του (με παρούσα όλη την πολιτική αλλά και εκκλησιαστική ηγεσία της πόλης!) απαιτώντας την άμεση κύρηξη απεργίας την ημέρα της κηδείας του δολοφονημένου νεαρού. Η εκδήλωση διαλύθηκε και η πορεία επέστρεψε στο πανεπιστήμιο.
Η συνέχιση των μαζικών κινητοποιήσεων με καθημερινές πορείες, η αξιοποίηση της κατάληψης της νομικής σαν κέντρο αγώνα του κινήματος και απεύθυνσης στην κοινωνία, η κλιμάκωση με καταλήψεις διαρκείας και απεργίες ξεκινώντας από την πανεργατική απεργία στις 10/12, η διεύρυνση του αγώνα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα της αντεπίθεσης του κινήματος, για να τιμωρηθούν οι φυσικοί και πολιτικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Με μέτωπο παιδείας – εργασίας και δημοκρατικών δικαιωμάτων για την ανατροπή της επίθεσης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΕΕ - κεφαλαίου, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, για τις ελευθερίες της εποχής μας, σε σύγκρουση με το σύστημα και τις κυβερνήσεις του που σκοτώνουν στη δουλειά, στον πόλεμο και στην πόλη.

Απαιτούμε:
- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
- ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ
- ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΤ, ΜΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
- ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας

Ακόμη και όσο αφορά την εκπαίδευση:
- Καμία ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05 της ΕΕ και του νόμου για τα ΚΕΣ. Απεμπλοκή της χώρας από την Μπολόνια, τον Κ.Ε.Χ.Α.Ε. και όλες τις συμφωνίες της ΕΕ για την εκπαίδευση.
- Να κλείσουν τα κολέγια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, και όλα τα κέντρα κατάρτισης. Κατάργηση της βάσης του 10.
- ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
- Απόσυρση - Καμία εφαρμογή του πρότυπου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και των 4ετών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Απαιτούμε να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα βιβλία και να αποσυρθούν οι λίστες συγγραμμάτων.
- Όχι στην κατάργηση του ασύλου, διεύρυνση του σε χώρους δουλειάς και σχολεία
- Καμία αξιολόγηση σχολών και πτυχίων, απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση. Όχι στις πιστωτικές μονάδες και τον ατομικό φάκελο προσόντων. Απόσυρση του νόμου για τη διά βίου κατάρτιση – ανασφάλεια.
- Απόσυρση του νόμου για τα μεταπτυχιακά που κατοχυρώνει τους κύκλους σπουδών και τα δίδακτρα. Απόσυρση του νόμου για την έρευνα, που υποτάσσει όλη την ερευνητική λειτουργία στους κανόνες της αγοράς.

Παλεύουμε για:
- Ενιαίο 12χρονο σχολείο. Χωρίς διαχωρισμούς σε Ενιαίο Λύκειο – ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ.
- Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: Ελεύθερη πρόσβαση στην γνώση και την έρευνα, χωρίς οικονομικούς και ταξικούς φραγμούς, σε ένα ενιαίο και δημόσιο φορέα σπουδών, που δεν θα διαχωρίζεται σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΕΣ-ΚΕΚ-ΙΕΚ.
- Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο χωρίς ειδικεύσεις και κατατμήσεις που θα κατοχυρώνουν εργασιακά δικαιώματα. Με όλα τα εργασιακά δικαιώματα πάνω σε αυτό. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά χωρίς καμιά διαδικασία πιστοποιήσεων μετά απ’ αυτό. Ισχυρά επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Όλα τα δικαιώματα στο πτυχίο. Ενιαίες και αδιάσπαστες προπτυχιακές σπουδές σε κάθε σχολή. Όχι στους 2 κύκλους προπτυχιακών σπουδών του συστήματος της Μπολόνια.
- Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών. Όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών μας!
- ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, μια μόνιμη και σταθερή με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και αύξηση των αποδοχών – όχι στη μερική απασχόληση και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. 1400 ευρώ κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζομένους
- Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ή σύνταξη σε κάθε πολίτη, Έλληνα ή μετανάστη, νέο ή ηλικιωμένο. Άμεση αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας. Πλήρης και αυτοδίκαια δημόσια και δωρεάν ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη για κάθε νέο πτυχιούχο και για κάθε άνεργο μέχρι να βρουν δουλειά. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και μισθό για κάθε μορφή επιμόρφωσης, για την πρακτική των ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ
- Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις κοινωνικές ανάγκες.
- Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις.

Προτείνουμε:
-Tριήμερη κατάληψη της Σχολής Τρίτη 9, Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 με νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη στις 14:00 στην κατηλειμένη σχολή
- Αντικατασταλτική πορεία την Τρίτη 9 Δεκέμβρη (μέρα κηδείας του 16χρονου) στις 19:00 από το κτίριο Παπαστράτου
- Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη. Ανεξάρτητη προσυγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στις 9:30 από το Δημαρχείο
- Λειτουργία ενός ενιαίου και ανοιχτού Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Συντονιστικό την Τρίτη αμέσως μετά τις συνελεύσεις στον Θόλο στις 17:30 και την Τετάρτη αμέσως μετά την πορεία.
- Συγκρότηση διαδικασιών του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου
- Κοινή δράση και συντονισμό με κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικάτο και ομοσπονδία και εργατικό κέντρο στην κατεύθυνση συγκρότησης πανεκπαιδευτικού-πανεργατικού-παλλαϊκού μετώπου. Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, σχολεία για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζόμενων και του λαού

χωροΑταξία – Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: