Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Ψήφισμα για τη Στράτευση στα 18

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, θέτει ζήτημα υποχρεωτικής κατάταξης της νεολαίας στα 18 ή στα 19. Με πρόσχημα την υπογεννητικότητα και τις αναβολές στράτευσης , η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει στο προσκήνιο τα γνωστά σχέδια του ΠΑΣΟΚ για στράτευση στα 18.

Μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι το 2010 ταυτόχρονα με τις προσλήψεις και άλλων 15000 μισθοφόρων που θα φτάσουν συνολικά τις 40000!!!

Η κυβέρνηση, που μετρά 15 αυτοκτονίες μόνο το 2007, με μια απόπειρα αυτοκτονίας κάθε 15 μέρες το 2008, με δεκάδες νεκρούς και τραυματισμένους φαντάρους σε ατυχήματα, φέρει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις:

· 2770 Μετατάξεις βυσμάτων από το Στρατό Ξηράς σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία το Φθινόπωρο του 2007

· 6000 φαντάροι σε μαύρη και ανασφάλιστη εργασία (πχ στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις αξιωματικών)

· 6000 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων

Μία ολόκληρη σειρά εξαφανισμένη από τα στρατόπεδα.

Οι κυβερνητικές βλέψεις για «ισχυρή Ελλάδα», ο αναβαθμισμένος ρόλος που θέλει να παίξει στα Βαλκάνια, και η ενίσχυση του ρόλου της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού, χρειάζονται ‘στηρίγματα’.

Έτσι λοιπόν υπολογίζει η κυβέρνηση τις «εθνικές» ανάγκες και τον αριθμό στρατιωτών. Οι πιέσεις αυξάνονται καθώς νέες δυνάμεις απαιτούνται για τις αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του ΝΑΤΟ, στο Τσαντ, το Αφγανιστάν και όπου χρειαστεί. Ενώ αλλάζουν το πολεμικό δόγμα της χώρας μετατρέποντας το σε επιθετικότερο.

Το 40 % του Στρατού ξηράς μέχρι το 2009 πρέπει να εμπλέκεται άμεσα στις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.

Με αναλώσιμο προσωπικό 18 και 19 χρονών και μισθοφορικά τμήματα θέλουν να επανδρώσουν το στρατό της νέας εποχής της «νέας τάξης» πραγμάτων.

Ταυτόχρονα η διπλωματία του πολέμου και των εξοπλισμών απαιτεί το ξεζούμισμα του εργαζόμενου για να βρεθούν τα 25 εκατ. ευρώ των νέων αγορών όπλων. Βεβαίως λεφτά μόνο για τους μισθούς και τις συντάξεις δεν υπάρχουν.

Θέλοντας να επιβάλλει την Στράτευση στα 18, μέτρο που δεν τόλμησε να εφαρμόσει ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών, επιδιώκει και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ της νεολαίας. Η καθυπόταξη της νεολαίας θα αρχίζει στο σχολείο, αμέσως μετά τις γκιλοτίνες των εισαγωγικών εξετάσεων και θα συνεχίζεται από το συνταγματάρχη. Η χακί εκπαίδευση στον εθνικισμό, την υποταγή, το βύσμα και τον ατομισμό, το ρουφιανιλίκι και τον σεβασμό στην ιεραρχία, θα προετοιμάζουν την νέα γενιά για την ανεργία, για την μισθοφορική καριέρα στον στρατό, για την φοίτηση στα πανεπιστήμια του κέρδους και της αγοράς, για να γίνει ένας καλός και υπάκουος εργαζόμενος.

Η ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18 ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.

Η συγκρότηση ενός μετώπου αγώνα που θα αγκαλιάζει όλους τους χώρους που ζει, δουλεύει και σπουδάζει η νεολαία, όχι μόνο θα μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης αλλά και θα τα ανατρέψει.

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

· ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΡΑ

· ΙΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ

· ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΌΣ ΣΥΝΌΡΩΝ

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ-ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

· ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ

· ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΉ ΘΗΤΕΙΑ

· ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΌΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ – Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: