Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Καμία ανοχή στους φασίστες

ΓΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛ.ΑΣ. – ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ

Το Σάββατο 2 Φλεβάρη γίναμε ακόμη μια φορά μάρτυρες της αγαστής και προκλητικής συνεργασίας του κράτους και των κατασταλτικών θεσμών του (Ελληνική Αστυνομία και δυνάμεις καταστολής) με το παρακράτος και τη νεοφασιστική και παράνομη οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αποτέλεσμα όλων αυτών: ο τραυματισμός 40 ατόμων, εκ των οποίων τα 5 πολύ σοβαρά, με τραύματα από μαχαιρώματα οι 2 από αυτούς(ο ένας με διάτρηση στομάχου) και άλλοι 3 με ανοιγμένα τα κεφάλια από τους ανεγκέφαλους φασίστες. Και όλα αυτά με την ανοχή και την βοήθεια των δυνάμεων των ΜΑΤ. Πιο συγκεκριμένα τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Κάθε χρόνο η παρακρατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στις 2 Φλεβάρη πραγματοποιεί εκδήλωση για την επέτειο των Ιμίων και των γεγονότων του 1996. Παραδοσιακά κάθε χρόνο όλες οι αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστές και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία και ομοσπονδίες (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, φοιτητικοί σύλλογοι) πραγματοποιούν αντι-συγκέντρωση για την παρεμπόδιση της πραγματοποίησης της παράνομης εκδήλωσης από τους φασίστες. Έτσι εδώ και 12 χρονια η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής δεν πραγματοποιείται ποτέ αφού το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα δίνει το βροντερό παρόν και απαντάει με τη δύναμη του σε κάθε φασιστική μάζωξη.

Όμως φέτος η συνεργασία κράτους-φασιστοειδών είχε διαφορετικές βλέψεις και εφάρμοσε διαφορετικό σχέδιο. Οι πάνοπλοι-κρανοφόροι «αυγοκέφαλοι» φασίστες είχαν καταλάβει την πλατεία Κολοκοτρώνη (τόπος πραγματοποίησης της εκδήλωσης αλλά και της αντιφασιστικής συγκέντρωσης) από νωρίς το πρωί με πλήρη εξοπλισμό: μαχαίρια, λοστούς, τσεκούρια. Καθώς η πορεία των αντιφασιστικών οργανώσεων πλησίαζε προς την πλατεία φάνηκαν περίτρανα οι σκοποί του κράτους αλλά και των φασιστών: τα ΜΑΤ ενω στην αρχή προστάτεψαν τους 50 φασίστες, στη συνέχεια «άνοιξαν» τις αλυσίδες τους για να επιτεθούν από κοινού στους διαδηλωτές. Τα φασιστοειδή χτυπούσαν αλύπητα με ελληνικές σημαίες και λοστούς υπό την ανοχή και συνεργασια των ΜΑΤ, τα οποία βοηθούσαν χτυπώντας, απωθώντας και δυσκολεύοντας τους συγκεντρωμένους με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Τα αποτελέσματα γνωστά. 5 σοβαρά τραυματισμένοι και δεκαδες διαδηλωτές και πολίτες τραυματισμένοι από τις ρίψεις πετρών και χημικών . Στη συνέχεια και σε μια προσπαθεια συγκέντρωσης ακόμη περισσότερου κόσμου, πραγματοποιήθηκε κατάληψη της πρυτανείας στα Προπύλαια. Οταν η συνέλευση της κατάληψης αποφάσισε να εγκαταλειφθεί ο χώρος με πορεία και ενώ δεν υπήρχε κανένας προφανής λόγος, αφού τα φασιστοειδή είχαν από προ πολλού κρυφτεί στις τρύπες τους, η αστυνομία «δικαιολόγησε» το γιατί έφτασε να αποτελεί ένα από τα πιο σάπια στηρίγματα αυτής της κοινωνιας. Με άσκηση βίαιης «προληπτικής» καταστολής στους διαδηλωτές χτύπησε με ανελέητη μανία έχοντας ως συνέπεια 35 τραυματίες, 50 προσαγωγές και μία σύλληψη.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φέρει ακέραιη την ευθύνη για τα όσα έγιναν. Χρειάστηκαν 5 τραυματίες για να απαγορευτεί τελικά η συγκέντρωση των φασιστών στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Επίσης, οι «ίσες αποστάσεις» του ΛΑΟΣ από θύτες και θύματα αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τα νήματα που συνδέουν τους φασίστες με την κοινοβουλευτική ακροδεξιά. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά αυτό που οι αντιφασίστες διαδηλωτές έλεγαν: «ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη, αλλά μια στυγνή συμμορία δολοφόνων.» Είναι σαφές ότι το κύμα αυταρχισμού (λιμάνια, επιθέσεις ενάντια σε εργατικά σωματεία, και στέκια συλλογικοτήτων στις γειτονιές, σε μετανάστες κλπ) δείχνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει, με την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, να ξεπεράσει την όλο και πιο μεγάλη κρίση του πολιτικού συστήματος και την μπόχα από την μυρωδιά των σκανδάλων, συντρίβοντας τις λαϊκές αντιστάσεις, προχωρώντας την αντεργατική πολιτική (ασφαλιστικό, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, εκπαιδευτική “μεταρρύθμιση”).

Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια και κάθε άλλη τέτοιου είδους. Την απάντηση απέναντι στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό και τα ακροδεξιά παρακλάδια του θα την δώσει το μαζικό λαϊκό κίνημα. Ένα τέτοιο μεγάλο μαζικό πολιτικό κίνημα για την ήττα της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ, την αποτροπή της αντιδραστικής αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος, και την ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε όφελος των εργαζόμενων, την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα θα μπορέσει να αποκρούσει και να νικήσει την κρατική τρομοκρατία και τα ακροδεξιά παρακλάδια της.

· Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων των νέων επιθέσεων!

· Απαιτούμε την πολιτική καταδίκη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, η οποία είναι συνένοχη για τους πεντε τραυματίες.

· Απαιτούμε το κλείσιμο όλων των φασιστικών οργανώσεων και εφημερίδων!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: