Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡ. ΜΗΧ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ,14.00,ΑΜΦ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ…ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΦΛΕΒΑΡΗ

Δύο μήνες μετά τη μεγαλειώδη απεργία των εργαζομένων ενάντια στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό, η ελληνική επικαιρότητα φαίνεται να επικεντρώνεται σε σκάνδαλα, εκβιασμούς, συναλλαγές, διαφθορά. Τα μεγάλα θέματα, από το σκάνδαλο Ζαχόπουλου μέχρι το σκάνδαλο Siemens και από την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη μέχρι την έντονη και βίαιη κρατική καταστολή των τελευταίων ημερών, εκδηλώνουν τη βαθειά πολιτική κρίση του συστήματος. Για άλλη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο η δράση του παρακράτους με επιθέσεις σε συλλόγους, συνδικαλιστικές κινήσεις και καταλήψεις, με σκοπό τον εκφοβισμό του εργατικού κινήματος, ενώ εμφανίζονται ξανά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής να συνεργάζονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ για να επιτεθούν και να τραυματίσουν διαδηλωτές που στις 2 Φλεβάρη πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων.

Όλα αυτά σε ένα κλίμα αναβρασμού, με το εργατικό κίνημα να ανασυγκροτείται και να ετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις, μετρώντας ήδη από τις αρχές της χρονιάς απεργίες και διαδηλώσεις με υψηλό ποσοστό συμμετοχής από μικρά σωματεία όπως το σωματείο βιβλίου – χάρτου, και αναμένοντας μια ακόμη μεγάλη απεργία στις 13 Φλεβάρη, εν αναμονή της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό από την κυβέρνηση στις 15 του μηνός.

Οι τροποποιήσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση εδώ και μήνες για το ασφαλιστικό σύστημα πλήττουν όχι μόνο τους εργαζομένους, αλλά και ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας, από φοιτητές μέχρι συνταξιούχους. Παρά την παραίτηση Μαγγίνα, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ένα πιο «λάιτ» νομοσχέδιο, γνωρίζουμε ότι οι αλλαγές που προετοιμάζονται κινούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις κι έχουν συγκεκριμένους στόχους. Πλήττουν τους μισθούς μας, που έρχονται σε άμεση συνάρτηση με τις συντάξεις μας. Οι αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα περιλαμβάνουν το συνολικό περιεχόμενο ουσιαστικής κατάργησης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων μέσω:

· Ενοποίησης των ταμείων προς τα κάτω

· Μείωσης των συντάξεων των εργαζομένων

· Αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Με αυτούς τους όρους και με αυτές τις αφορμές θα πρέπει να δράσουμε σαν φοιτητές, σαν εργαζόμενοι, σαν πολίτες. Η απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκέμβρη απέδειξε ότι το εργατικό κίνημα, ανεξάρτητο από γραφειοκρατικές δομές και τις όπως είναι η ΓΣΕΕ, μπορεί να απαιτήσει, να διεκδικήσει, να αποκτήσει χωρίς διαλόγους αλλά στο δρόμο. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΓΣΕΕ, βλέποντας ότι το εργατικό κίνημα δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω και έχοντας ως μοναδικό τρόπο δράσης τους τις μονοήμερες απεργίες, κυρήσσουν την απεργία στις 13 του Φλεβάρη.

Φοιτητές, εργαζόμενοι με μέτωπο παιδείας – εργασίας - δημοκρατίας

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει επιλέξει να ανοίξει μέτωπο σε παιδεία, εργασία και δημοκρατικά δικαιώματα η απάντηση δεν μπορεί να είναι διασπασμένη. Έχουν τεθεί οι όροι σύνδεσης φοιτητών κι εργαζομένων προτάσσοντας ως μοναδική λύση την από κοινού διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Πρέπει να αποδείξουμε ότι ο αγώνας δεν είναι μόνο των εργαζομένων, μας αφορά όλους, και πρώτους εμάς τους φοιτητές, τη γενιά των 600 ευρώ, τη γενιά που θεωρεί την ανασφάλιστη εργασία κάτι το δεδομένο. Η ασφάλιση είναι δικαίωμα όλων, και όλοι μπορούμε να την διεκδικήσουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡ. ΜΗΧ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ

14.00, ΑΜΦ

ΧΩΡΟΑΤΑΞΙΑ Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: