Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ!

Αυτή την πρόταση κατέβασαν οι 5 του Δ.Σ., όπου οι 3 στους 5 είναι ΔΑΠίτες, για να το παίξουν και πάλι ανεξάρτητοι

H ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ των ΔΣιτών (αυτό κατέβασαν στη Γ.Σ. της 30-10-2007)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τα 2 τελευταία χρόνια μας έχει απασχολήσει το θέμα του Νόμου Πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ. η σημερινή συνέλευση διεξάγεται λόγω της υπερψήφισης στην προηγούμενη βδομάδα του πλαισίου της ΕΑΑΚ, με αφορμή: α) το νέο νόμο πλαίσιο και β)την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την αναγνώριση των τριετών προγραμμάτων σπουδών.

Αποτίμηση

Προτού ωστόσο παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για τα δύο θέματα κρίνουμε αναγκαίο να προχωρήσουμε σε έναν απολογισμό των θετικών και των αρνητικών αποτελεσμάτων που απέφεραν οι κινητοποιήσεις πανελλαδικά, αλλά και σε επίπεδο σχολής, πράγμα που δεν έγινε στην προηγούμενη συνέλευση.

Θετικά

Σε πανελλαδικό επίπεδο το φοιτητικό κίνημα αναντίρρητα κατατρόπωσε τη νεοθατσερική πολιτική της κυβέρνησης που με τις μεθοδεύσεις και τη βία στους δρόμους προσπάθησε να επιβάλλει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της. «Μαριέττα Γιαννάκου τις καταλήψεις άκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει» συμβουλεύαμε των πρώην υπουργό παιδείας στις πορείες μας. Εκείνη όμως επέμενε να θέλει να λύσει τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βάζοντας δημόσιο πανεπιστήμιο, γονείς και φοιτητές στην κλίνη του Προκρούστη.

Η νίκη αποδείχτηκε πύρρειος, αλλά η μετεκλογική πολιτική αποδεικνύει ότι πρόκειται για νίκη, αφού 1) η Μαριέττα δεν εξελέγει καν βουλευτής, 2) ο ποιητής-μπάτσος Πολύδωρας έμεινε εκτός κυβέρνησης, 3) ο νέος υπουργός παιδείας πάγωσε την εφαρμογή του νόμου πλαισίου και 4) το ΠΑΣΟΚ έφαγε μια ηχηρή σφαλιάρα στις εκλογές από τη νέα γενιά για την ερμαφρόδιτη στάση του.

Αρνητικά

Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τις αδυναμίες/προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο κίνημα, δημιουργώντας μας περίεργα συναισθήματα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν εννοούμε τις διπλές εξεταστικές και τα χαμένα εξάμηνα.

Σημαντικότερη αποτυχία είναι για εμάς η αδυναμία των φοιτητών να «κερδίσουν» την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας αποσπώντας σε πρώτη φάση την στήριξη – επικρότηση των αγώνων τους και σε δεύτερη την σύνδεση του κινήματος με αυτήν, δηλαδή την μετατροπή του σε ένα ευρύτερο νεολαιίστικο κίνημα με αξιώσεις επίλυσης των ουσιαστικών προβλημάτων της νέας γενιάς (ανεργία νέων πτυχιούχων, τεχνολογική υπανάπτυξη, γενιά των 700 ευρώ κ.τ.λ.). επιπλέον θεωρούμε πως η κομματικοποίηση που επέβαλαν ΕΑΑΚ και ΠΚΣ ξεφούσκωσε άδοξα το κίνημα πριν την ολοκληρωτική νίκη.

Ποιος φταίει λοιπόν;

Την ευθύνη φέρουν για μας ακέραια αυτοί που «καθοδήγησαν» το κίνημα, δηλαδή ΠΚΣ (ΚΚΕ) και ΕΑΑΚ (ΝΑΡ). Κυρίως μάλιστα οι δεύτεροι και εξηγούμε γιατί.

Το ΚΚΕ έχει ως γνωστό από τις αρχές του 1990 μετατραπεί σε συντηρητικό κόμμα. Αντί να αποδεχτεί ότι απέτυχε προτίμησε να ζυμώσει ότι μέλη του απέμειναν στην λογική του «πας μη ΚΝίτης = πράκτορας». Έτσι από εκεί που ήταν το σημείο αναφοράς της αριστερής/κομμουνιστικής πρωτοπορίας στην Ελλάδα μετατράπηκε σε κόμμα-φρούριο που ντε φάκτο διασπά το συνδικαλιστικό κίνημα διοργανώνοντας μέχρι και δικές του πορείες, από φόβο μη χάσει και άλλα μέλη, μη φύγουν δηλαδή τα πρόβατα από το μαντρί.

Ενώ λοιπόν από τη μία έχουμε «ένα τουλάχιστον νοικοκυρεμένο μαντρί με πρόβατα και την Αλέκα βοσκό», από την άλλη έχουμε τις ορδές των Ούνων όπως αυτάρεσκα έγραφαν οι χωροΆτακτοι στους τοίχους του ΤΜΧΠΠΑ («είμαστε οι Ούνοι του Μάη και του Ιούνη»). Αυτοί οι ημιμαθείς ψευτοαριστεροί νόμισαν πως με τσαρλατανισμούς, καδρόνια και τις γκαρίδες (συνήθεια από τις συνελεύσεις) μπορούσαν χωρίς ουσιαστικές αντιπροτάσεις να κερδίσουν και την κοινωνία. Αναρωτιόμαστε πως νοιώθουν που ο μέσος Έλληνας δηλώνει στις δημοσκοπήσεις πως προτιμά να πιστεύει το «σεμνό και ταπεινό» Πολύδωρα και όχι τους ίδιους και τις ανεύθυνες πράξεις τους.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα γκρουπούσκουλο ΕΑΑΚιτών-ΝΑΡιτών που επειδή κοιμήθηκαν μερικές φορές στο κτίριο της σχολής, το θεώρησαν τσιφλίκι και έτσι ξεδιάντροπα κατέστρεψαν τοίχους, υπολογιστές και έδρανα, καταχράστηκαν το ταμείο του συλλόγου, έβγαλαν πλαστή σφραγίδα για να στέλνουν ότι χαρτιά ήθελαν στα όργανα του πανεπιστημίου και επειδή δεν τους έφταναν όλα αυτά αποφάσισαν στο τέλος να κάνουν και μόνοι τους εκλογές για να γίνουν πρόεδροι. Σα να μη συνέβαινε τίποτα ήρθαν μια ωραία πρωία στη σχολή μας κλείδωσαν έξω από τις αίθουσες των μαθημάτων, έστησαν μια ψευτοκάλπη και έκανα εκλογές μόνοι τους. ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Το παίζουν και δημοκράτες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αναφορικά με τα ζητήματα που καλείται σήμερα το σώμα να αποφασίσει, οι θέσεις μας είναι οι εξής:

για το νέο νόμο πλαίσιο

Το πλέον απαράδεκτο σημείο από όσα απέμειναν στον εν λόγω νόμο είναι η ρύθμιση σχετικά με το ζήτημα του ασύλου. Η δυνατότητα άρσης του ασύλου χωρίς το δικαίωμα αρνησικυρίας των φοιτητών μπορεί να λύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους βανδαλισμούς κλπ. Στους ακαδημαϊκούς χώρους, υπονομεύουν όμως τη συνδικαλιστική δράση, αφού πολύ άνετα πλέον μια προβοκάτσια θα βάζει τα ΜΑΤ σε υπό κατάληψη κτίρια.

Αντίθετοι είμαστε με την διαγραφή φοιτητών οποτεδήποτε. Πρόκειται για διάταξη με στόχο τον εκβιασμό συνειδήσεων που σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση των σπουδών θα μετατρέψει τους φοιτητές σε γρανάζια της παραγωγικής διαδικασίας αποκόπτοντας τους από προβληματισμούς και δράσεις.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν κάποιες διατάξεις που θα ευνοήσουν φοιτητές και ίδρυμα όπως η επιλογή των συγγραμμάτων από λίστα (πάντα δωρεάν), η συμμετοχή όλων των φοιτητών στα εκλεκτορικά σώματα για την ανάδειξη οργάνων του πανεπιστημίου (που θα καταργήσει τα παραγοντιλίκια που κάνουν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ όταν διαπλέκονται με τους καθηγητές) και ο 4ετής προγραμματισμός των ιδρυμάτων (αν και πάγωσε) που θα επιτρέψει τις επενδύσεις στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

για την Ευρωπαϊκή Οδηγία 36/2005 για την αναγνώριση των πτυχίων τριετούς φοίτησης.

είναι γεγονός πως η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας θα προκαλέσει σειρά αναταραχών στην αγορά και ιδιαίτερα των μηχανικών, ωστόσο ο κλάδος μας είναι μεταξύ αυτών που θα πληγούν λιγότερο, καθώς δεν υπάρχουν ανταγωνιστικές προς τη δική μας σχολές ΑΤΕΙ. Πέραν τούτου διαχρονικά η διοίκηση του τμήματος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη του ακαδημαϊκού κύρους του τμήματος, πράγμα που έχει επηρεάσει και το «βάρος» του πτυχίου μας στην αγορά εργασίας.

Κυρίως πρόβλημα αποτελεί η ενδεχόμενη αύξηση του αριθμού των πολεοδομιών λόγω της αναγνώρισης των τριετών πτυχίων αρχιτεκτονικής. Βέβαια πρόκειται για ένα πεδίο όπου μας ανταγωνίζονται ήδη πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες και τοπογράφοι…

Πεποίθηση του Δ.Σ. είναι πως τελικά μπορούμε να μετατρέψουμε την ευρωπαϊκή οδηγία σε συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε άλλους κλάδους μηχανικών αν επιτύχουμε μια στοχευμένη αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών του τμήματος. Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας του τμήματος και η διεπιστημονικότητα μπορούν υπό προϋποθέσεις να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα απέναντι σε πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες.

Προτάσεις

  1. Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε τη συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν σε επίπεδο Βόλου από ΠΑΜΕ και ΠΚΣ.

Στο ερώτημα γιατί με ΠΑΜΕ και ΠΚΣ απαντάμε χωρίς περιστροφές πως προτιμούμε να στηρίξουμε πανελλαδικά αυτούς που στέκονται έντιμα απέναντι μας χωρίς να προσπαθούν να κρύψουν το κόμμα που στηρίζουν (παριστάνοντας το ανεξάρτητο σχήμα), ακόμη και αν τους θεωρούμε λίγο «πρόβατα». Κρίνουμε θετικά τη στάση του ΚΚΕ που περιφρουρεί τις πορείες του από παρείσακτους, προβοκάτορες και λούμπεν στοιχεία. Μπορεί να έχουν παρωπίδες σε πολλά ιδεολογικέ-πολιτικά θέματα, αλλά όταν πρόκειται για κινητοποιήσεις έχουν αποδείξει έμπρακτα πως έχουν επίπεδο και σοβαρότητα.

  1. το θεωρούμε παρωχημένο και αναποτελεσματικό να προχωρήσουμε σε καταλήψεις στην τρέχουσα συγκυρία

πολύ απλά είναι νωρίς συνάδελφοι και το διακύβευμα δεν είναι τόσο σημαντικό κατά την άποψη μας. Προτιμούμε αυτή τη φορά να είμαστε μεταξύ των σχολών που θα συμμετέχουν στις καταλήψεις όταν ο αριθμός τους ξεπεράσει τις 100 πανελλαδικά και σε αυτή την περίπτωση πάλι όχι διαρκείας, αλλά μόνο τις μέρες των πανελλαδικών συλλαλητηρίων.

  1. προτείνουμε την δημιουργία ανοιχτής επιτροπής εργασίας υπό το Δ.Σ. για τη μελέτη τα Ε.Ο. 36/2005

Δεδομένης της σοβαρότητας και του πρόσφατου του θέματος θωρούμε πως δεν πρέπει να βιάσουμε τη λήψη απόφασης τόσο πρόωρα για ένα θέμα που αγνοεί στη λεπτομέρεια του η πλειοψηφία των φοιτητών.

Στις αρχές Δεκέμβρη (σε ένα μήνα περίπου δηλαδή) να γίνει νέα συνέλευση για να ενημερωθούμε για τα πορίσματα της επιτροπής, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις της. η επιτροπή θα αναλάβει να διεξάγει αναλυτική παρουσίαση και στη συνέχεια να κατατεθούν προτάσεις από συναδέλφους και παρατάξεις προς ψήφιση.

ΤΡΙΤΗ 30-10-2007, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ. ΤΜΧΠΠΑ



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ:

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΟΙ ΔΣίτες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη γενική συνέλευση της 30 Οκτωβρίου σημειώθηκε μια μεγάλη πολιτική αλητεία, μια μεγάλη πολιτική ανανδρία από πλευράς της μεγαλύτερης απολιτίκ απάτης, η οποία αυτή τη στιγμή προσωποποιείτε στο Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Χωροταξίας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν από 16 χρόνια πρωτοσυστάθηκε ο σύλλογος φοιτητών Χωροταξίας και Ανάπτυξης. Το καταστατικό που δημιουργήθηκε τότε μόνο ως έκτρωμα μπορεί να χαρακτηριστεί, γιατί όμως έγινε αυτό και γιατί το χαρακτηρίζουμε έτσι. Το καταστατικό αυτό δημιουργήθηκε από 17 φοιτητές- μέλη του τότε ιδρυόμενου συλλόγου με δύο βασικούς στόχους: 1. Την κολλεγιοποίηση και την διαιώνιση μιας εξαιρετικά απολιτίκ κατάστασης στο σύλλογο, όπου άμεση συνέπεια αυτού θα ήταν 2. η μηδαμινή ύπαρξη φωνών αντίδρασης μέσα στο σύλλογο και η δια βίου γαλήνη μέσα στο τμήμα, μια γαλήνη ανάμεσα στους φοιτητές και στο ίδιο το τμήμα αλλά και η ουσιαστική αποσιώπηση του φοιτητικού κινήματος μέσα στο σύλλογο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να το εκμεταλλεύονται φοιτητές οι οποίοι εξυπηρετούσαν συμφέροντα είτε καθηγητών είτε παρατάξεων και με το πρόσχημα ότι είναι ανεξάρτητοι έκαναν ότι ήθελαν με το όνομα του συλλόγου. Αυτές οι αντιλήψεις συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα όπου ο σύλλογος πολλές φορές έχει γίνει έρμαιο αποφάσεων δήθεν ανεξάρτητων φοιτητών οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη διάταξη του καταστατικού για να κρύβουν την πολιτική τους ταυτότητα φοβούμενοι να μην στιγματιστούν σε συνελεύσεις του συλλόγου αλλά ακόμη και στις εκλογές.

Το πρώτο μεμπτό της όλης ανακοίνωσης του Δ.Σ. είναι μία κριτική που γίνεται στο φοιτητικό κίνημα από άτομα – συλλογικότητες οι οποίες όχι μόνο δεν συμμετείχαν ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, όχι μόνο δεν το στήριζαν αλλά το αντιπάλευαν σε μεγάλο βαθμό και θυσιάζοντας πολλά έτσι ώστε να το καταπνίξουν. Μία λογική κριτικής «από τα έξω» και «από τα δεξιά» είναι εξαιρετικά ασταθής και πολιτικά μίζερη για τα δεδομένα του συλλόγου μας. Και μια κριτική για ένα φοιτητικό κίνημα το οποίο κατάφερε ύστερα από μακροχρόνιους και μαχητικούς αγώνες να βγει με νέα νικηφόρα πνοή στην κοινωνία, να υπερνικήσει τα όποια εμπόδια έμπαιναν (και από τους κυρίους) και να πετύχει σημαντικές νίκες μέσα σε αυτή την εποχή της ολοένα και αυξανόμενης ΄βαρβαρότητας του καπιταλισμού. Μια ανακοίνωση – πρόταση που σε κανένα της σημείο δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτική, μία πρόταση που δεν αναφέρει καμία πολιτική ανάλυση, που το μόνο που κάνει είναι να σπιλώνει καταστάσεις, συλλογικότητες και το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και που δεν αναφέρει καν το στοιχειώδες: τι διεκδικούν, γιατί παλεύουν οι κύριοι του δωματίου στον πάνω όροφο (για τα γραφεία του συλλόγου αναφερόμαστε).

Πάνω από όλα όμως αυτή η κίνηση μετουσιώνει τη μεγάλη λογική της ΔΑΠ(ΝΔ) που μπορεί να περιγραφεί με τα παρακάτω:

1.δεσμεύτηκε να προωθήσει πολιτικές και λογικές των παρατάξεων και παρέμβασης αυτών αλλά μόνο αυτό δεν έδειξε να πράττει.

2. έχει βγάλει εδώ και καιρό θέσεις στις οποίες η ίδια η ΔΑΠ στηρίζει το νέο νόμο πλαίσιο και όλη την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και αυτό είναι απόρροια του γεγονότος ότι η ΔΑΠ είναι η επίσημη φοιτητική παράταξη της ΝΔ

3.Με τη λογική αυτή θα κρινόταν τουλάχιστον γελοίο, ένα πράγμα που το στηρίζεις μετά μανίας έξω από το αμφιθέατρο στους χώρους της σχολής να μπαίνεις μέσα και πίσω από την ταμπέλα του ανεξάρτητου και του Δ.Σ. να το αντιπαλεύεις! Αλλά δεν είναι θέμα γελοιότητας: είναι ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΔΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΗΣ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ Δ.Σ. ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΟΣΜΟ.

Η όλη προσπάθεια τελικά του Δ.Σ. είναι να αποψιλωθεί και να μετριαστεί η ανάπτυξη ενός νέου μαζικού και μαχητικού φοιτητικού κινήματος (καθαρά λογική της ΔΑΠ) μέσα από ένα «ψευτοανεξάρτητο» και «ψευτοαριστερούτσικο» (της πλάκας) αλλά καθαρά συντηρητικό περιεχόμενο (τρανταχτά παραδείγματα το αράδιασμα μέσα στο κείμενο συνθημάτων για την Μαριέττα και τον Αρσένη ώστε να τραβηχτεί ένας κόσμος μαζί τους, μία εναντίωση τους στο Νέο Νόμο Πλαίσιο σε μερικά όμως μόνο σημεία και ένας ανελέητος πόλεμος στην ΕΑΑΚ ,κυρίως, και στην ΠΚΣ).

Ξεκάθαρα μερικές από τις θέσεις τους οδηγούν τους ΔΣίτες σε αυτοαναίρεση: από την μία αναφέρουν πως το κίνημα δεν θα πρέπει να παραταξιοποιηθεί αλλά από την αλλά προτείνει την συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ(που δεν υπήρχε τελικά και εδώ φαίνεται ακόμη περισσότερο η επίθεση προς το σχήμα). Δεν ξεφούσκωσε κύριοι ΔΣίτες το Φ.Κ. επειδή η ΕΑΑΚ το ήθελε ή το κουμάνταρε η ΠΚΣ, ούτε καν η κομματικοποίηση του που ποτέ δεν επιβλήθηκε. Το Φ.Κ. Κατά την άποψη μας θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που είχε εδώ και δύο χρόνια και να είναι:ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ, ΜΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ, ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ, ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Συνεχίζοντας την σπίλωση του Φοιτητικού Κινήματος την οποία οι ίδιες λογικές είχαν ξεκινήσει ήδη από πέρυσι παρουσιάζουν με τον πιο άστοχο και κακεντρεχή τρόπο την παρουσία του στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, μην έχοντας καμία επαφή με την πραγματικότητα. ΉΣΑΣΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Είναι ντροπή σας ΔΣίτες να χρησιμοποιείτε συνθήματα που ακούγονταν στις πορείες που εσείς ήσασταν απόντες. Το σύνθημα «είμαστε οι Ούννοι του Μάη και του Ιούνη» ακουγόταν από τα προπύλαια ( Μόνιμο σημείο προσυγκέντρωσης των φοιτητικών διαδηλώσεων στην Αθήνα) μέχρι την Ομόνοια. Το φώναζαν αγωνιστές που κατέβαιναν στο δρόμο για να δώσουν ένα μήνυμα απέναντι σε αυτά που κάποιοι προσπαθούσαν να τους επιβάλουν και πίστευαν σε αυτό. Εσείς όμως δεν μπορείτε να το γνωρίζετε αυτό αφού ήσασταν για ακόμη μια φορά απόντες στο σπιτάκι σας να αγωνιάτε για την εξεταστική σας και να ψάχνετε με ξεδιάντροπο τρόπο να χτυπήσετε το φοιτητικό κίνημα.

Οι «ημιμαθείς- ψευτοαριστεροί» γνωρίζουν πολύ καλά το τι είναι, τι εκπροσωπούν, σε τι πιστεύουν, γιατί αγωνίζονται, τις διαδικασίες ενός κινήματος, παράγουν πολιτική και υπάρχουν μέσα στα κινήματα με δική τους επιλογή γιατί αυτοί τα επιδιώκουν, σε αντίθεση με εσάς που μόνος λόγος ύπαρξής σας είναι η απολιτικοποίηση. Τρώνε ξύλο από τα ακούνητα ΜΑΤ του Πολύδωρα και έρχονται σε σύγκρουση με τις επιλογές της κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ακόμη και όταν αυτό εκφράζεται στο δρόμο και δεν κρύβονται πίσω από την δήθεν ανεξαρτησία του Δ.Σ. το οποίο πλέον ξεκάθαρα έχει δείξει ότι εξυπηρετεί λογικές και συμφέροντα ΔΑΠ, ΠΑΣΠ (να μην αναφέρουμε και πιο αντιδραστικά και φασιστικά μορφώματα). Οι «ημιμαθείς- ψευτοαριστεροί» με τις «ανεύθυνες πράξεις», «τσαρλατανισμούς», «καδρόνια» και «γκαρίδες» τους, κατάφεραν μέσω της πολιτικής ζύμωσης και προώθησης που έβαλαν στο κίνημα να κάνουν το φοιτητικό κίνημα να στιγματιστεί και να θεωρείται ως το πιο ανατρεπτικό, μαχητικό και νικηφόρο των τελευταίων ετών.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από άτομα και πολιτικές (???) λογικές που: 1. κρύβονται εδώ και 16 χρόνια πίσω από μια μάσκα ανεξαρτησίας και μη πολιτικοποίησης ενώ εκπροσωπούν πολιτικές (???) αντιλήψεις ρεφορμισμού και οπορτουνισμού. 2. προβαίνουν σε τραμπουκισμούς και εγκληματικές πράξεις εναντίον του κινήματος όταν δεν μπορούν, γιατί δεν ξέρουν, πώς να αντιπαρατεθούν σε μια συζήτηση (για ν α δούμε τη διαφορά ανάμεσα σε στιλέτα-δολοφονικά κατσαβίδια και καδρόνια). 3. το πρώτο πράγμα που κάνουν μετά τον παραπάνω τραμπουκισμό είναι να διαγράψουν 30 μέλη του συλλόγου 4. η δημοκρατία που τόσο υπερασπίζονται φτάνει μέχρι την αποχώρησή τους από τις συνελεύσεις του συλλόγου με μοναδικό σκοπό τους την διακοπή της συνέλευσης λόγο μη απαιτούμενης απαρτίας, για την κωλυσιεργία των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος και την μη ανάπτυξή του 5. έχουν θεοποιήσει ένα καταφανέστατα παράνομο καταστατικό, για να μην ξεφύγει τίποτα από τον έλεγχό τους.

Η λογική που θεωρεί την πολιτική παρέμβαση, ζύμωση, κουβέντα σε όλα τα έτη, χειραγώγηση είναι απλά τραγελαφική. Το πανεπιστήμιο είναι ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μέσα στο οποίο εκτός από στείρα γνώση, έρευνα και επαγγελματική κατάρτιση παράγεται πολιτική και δημιουργούνται συνειδήσεις, με σκοπό να βγουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που δεν νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους αλλά και για το τι συμβαίνει γύρω τους, παραμερίζοντας λογικές του ατομικού δρόμου και βαδίζοντας στη συλλογική οδό.

Δεν υπάρχει καμία πολιτική ανάλυση στο «πλαίσιο» που κατέβηκε από τους ΔΣίτες, δεν μας έκανε όμως καμία εντύπωση αυτό καθώς δεν περιμέναμε κάτι άλλο από άτομα τα οποία δεν έχουν ιδέα του τι σημαίνει πολιτική ανάλυση, πολιτική αντιπαράθεση και αναλώνονται μόνο σε προσωπικές επιθέσεις και σε επιθέσεις εναντίων πολιτικών συλλογικοτήτων. Το χειρότερο από όλα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα άτομα είναι μέλη πολύ γνωστών παρατάξεων συγκεκριμένης ιδεολογίας.

Τέλος η λογική του κειμένου εκφράζει ένα τεράστιο μένος εναντίων του σχήματος και μια επίθεση ενάντια στο νικηφόρο, μαχητικό και ανατρεπτικό φοιτητικό κίνημα και γι αυτό :

ΛΕΜΕ ΟΤΙ;

· Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μας φιμώσετε και να μας θέσετε εκτός των διαδικασιών του συλλόγου.

· Θα είμαστε εκεί για να προωθούμε λογικές ανάπτυξης του κινήματος.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

· Το απονομιμοποιημένο Δ.Σ. και τη νέα παράταξη των ΔΣιτών

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ:

· Κάθε διαδικασία που σταματάει την πολιτικοποίηση και γυρνάει πίσω το Φ.Σ.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

· Τις καθεστωτικές ΠΑΣΠ και ΔΑΠ να παρουσιαστούν επιτέλους και μέσα στο ΑΜΦ με τις πολιτικές(;;;) τους απόψεις

ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ…

ΧΩΡΟΑΤΑΞΙΑ Ε.Α.Α.Κ

*Το παρόν κείμενο διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή για να μπορέσουν οι διάφοροι καλοθελητές να το στείλουν ξέρετε που, ώστε να έχουμε κάποια απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: