Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΜΟΥ

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΜΟΥ

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η έννοια του τραμπουκισμού στη σχολή μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, αναφέρεται στις καθημερινές μας κουβέντες και πολύ εύκολα εμφανίζονται συγκεκριμένα άτομα και συλλογικότητες που θα κατηγορήσουν το σχήμα μας για ταλιμπανισμό και τραμπουκισμό. Αλλά όλα αυτά ανατρέπονται οριστικά σύμφωνα με τις πράξεις του καθενός. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από την ημέρα που, μέλος της ΠΑΣΠ Χωροταξίας, την ώρα που ο σύλλογος προσπαθούσε να βρει λύση για το αδιέξοδο στο οποίο είχε φτάσει, τοιχοκολλούσε «υβριστικά» μηνύματα μελών του σχήματος προς αυτόν, και αποκαλούσε το σχήμα της ΧωροΑταξίας-ΕΑΑΚ σύνολο τραμπούκων. Πόσο εύκολα μπορεί η παράταξη της ΠΑΣΠ να αποκαλέσει με αυτόν τον τρόπο μία συλλογικότητα, όταν στη θλιβερή συνέλευση της 6ης Ιουνίου το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθεί να επιβληθεί αφαιρώντας το λόγο τόσο από άτομα του σχήματος όσο και από μέλη της ΠΚΣ, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να αποτρέψει να ακουστεί η άποψή μας αλλά και να προκαλέσει σύγχυση στο σώμα του συλλόγου (πράγμα που κατάφερε σε συνεργασία με τη ΔΑΠ);

Η παρωδία φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Την Τρίτη 19-6-07, τόσο το Δ.Σ. του συλλόγου όσο και το σχήμα της ΧωροΑταξίας-ΕΑΑΚ μοίρασαν στο σύλλογο ανακοινώσεις, με τις οποίες καλούσαν όλα τα μέλη του συλλόγου να μην αναγνωρίσουν τις εκλογές – φαρσοκωμωδία που θα τελούνταν την επόμενη μέρα. Κατά έναν περίεργο τρόπο, το επόμενο πρωί οι ανακοινώσεις αυτές είχαν κατέβει από τους τοίχους της σχολής, ενώ είχαν εξαφανιστεί από το σημείο στο οποίο είχαν τοποθετηθεί. Καταδικάζουμε το γεγονός αυτό και κάθε υπεύθυνο, καθώς και το συνεχές σκίσιμο των αφισών του σχήματος και της ΕΑΑΚ, ως προσπάθεια πόλωσης του κλίματος της σχολής, επιβολής με τη βία και λογοκρισίας.

Οι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν το δρόμο της δήθεν ανεξαρτησίας, των δήθεν εκλογών «με σεβασμό στο καταστατικό του συλλόγου», όπως άλλωστε τους συμφέρει. Απέδειξαν ούτως ή άλλως την άποψη τους για την δημοκρατία και το πολιτικό προφίλ τους στις 6 του Ιούνη, με τα γνωστά σε όλο το σύλλογο γεγονότα, όχι πρωτόγνωρα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από την άλλη όμως κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλέβει το υλικό και με τόσο θράσος να κατεβάζει καθημερινά τις αφίσες του σχήματος, δηλώνοντας την απειλή της παρουσίας του. Η χωροΑταξία όπως και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση έχουν αποδείξει τη λογική τους, την αποδεικνύουν καθημερινά και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την «απελευθέρωση» του συλλόγου από τα «δεσμά» της ανεξαρτησίας, όσο κι αν κάποιες συλλογικότητες προσπαθούν να το «φιμώσουν».

ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΧΩΡΟΑΤΑΞΙΑ Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: