Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα στη Χωροταξία είμαστε θεατές ενός πραγματικά θλιβερού και απαράδεκτου σκηνικού που ως αποκορύφωμα είχαν την οργανωμένη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Στάθης Γώγος κατά τη διάρκεια διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης του τμήματος στις 6/6/2007. Η άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφός μας Στάθης αποτελεί καθαρή επίθεση ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και σε κάθε είδος δημοκρατικής διαδικασίας.

Οι εκλογές που διεξήχθησαν με τον πλέον νόμιμο τρόπο στις 9 Μαΐου 2007 απέδειξαν περίτρανα ότι ο σύλλογος δεν συμπορεύεται με λογικές φασιστικές και ξεκομμένες από τις υπόλοιπες λογικές λειτουργίας όλων των άλλων συλλόγων της χώρας και απέδειξαν ότι η πλειοψηφία της μάζας και γενικά σύσσωμος ο φοιτητικός κόσμος της Χωροταξίας «απονομιμοποιεί» καταστατικά και ψεύτικες ανεξάρτητες βιτρίνες που δεν τον εκφράζουν . Έτσι, στις εκλογές της 9ης Μαΐου ο κόσμος της Χωροταξίας όχι μόνο παραμέρισε τις ανεξάρτητες απολιτίκ βιτρίνες , αλλά έδωσε ένα καθαρό μήνυμα στις υπόλοιπες καθεστωτικές παρατάξεις ∙ ότι ο σύλλογος έχει ριζοσπαστικοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλο σύλλογο στη χώρα. Ότι ο σύλλογος που συμμετείχε για περισσότερο από 1 χρόνο στο μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα , ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση της κυβέρνησης, έχει πλέον αλλάξει ρότα πλεύσης απονομιμοποιώντας το γραφειοκρατικό-απολιτίκ Δ.Σ. των προσωπικοτήτων.

Έτσι, βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει από τα χέρια τους τα μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ προσπαθούν για άλλη μια φορά να κάνουν το οτιδήποτε προκειμένου να κρατήσουν το σύλλογο κλεισμένο μέσα σε μια «γυάλινη σφαίρα» απομονωμένο όχι μόνο από τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και από κάθε είδους συνδικαλιστική δράση και πολιτικοποίηση των φοιτητών, τραμπουκίζοντας, χτυπώντας, φέρνοντας μάλιστα και ενισχύσεις με εξωπανεπιστημιακά στοιχεία εκδίδοντας αισχρές, ανήθικες αφίσες και ανακοινώσεις με μηδενικό πολιτικό περιεχόμενο προσπαθώντας να προσεταιρισθούν μερίδα των φοιτητών και κηρύσσοντας παράνομες εκλογές για τις 20 Ιουνίου με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο: είναι εντελώς παράλογο μερίδα φοιτητών του συλλόγου να δέχεται μια κατάσταση όπου οποιοσδήποτε φοιτητής μπορεί να καλεί οποτεδήποτε εκλογές επειδή δεν τον βολεύουν οι συσχετισμοί ή επειδή δεν του αρέσουν οι περιστάσεις. Συνάδελφοι αυτά τα τόσο λεπτά ζητήματα δημοκρατίας θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με την δέουσα προσοχή. Και μάλιστα πάνω στον πανικό και του αισθήματος «χάνω το έδαφος κάτω από τα πόδια μου» κατάφεραν να κηρύξουν εκλογές με τον πιο άνανδρο και ανήθικο τρόπο: με το ξύλο, τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις εναντίον αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος. Δεν μπορούν, πλέον, να περισώσουν την κατάσταση απομόνωσης στην οποία έχουν περιέλθει. Και γι αυτό θα φροντίσει ο φοιτητής της χωροταξίας.

Για αυτούς η διεξαγωγή εκλογών, ήταν ο μόνος τρόπος να «περισώσουν» την κατάσταση βλέποντας την καθαρή ήττα-αποδοκιμασία της αστικής πολιτικής τους εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Προσπαθώντας να επικαλεστούν «δικαιοσύνη» και «νόμιμες διαδικασίες» ήθελαν να καρπωθούν μεγάλο μέρος των ανεξάρτητων φοιτητών της σχολής προκειμένου να «ανέβουν» οι εκλογικοί ψήφοι τους. Η κήρυξη, όμως των εκλογών αυτών είναι κάθε άλλο παρά νόμιμη και «δίκαιη». Αντιθέτως αποτελεί ξεκάθαρο χτύπημα στο φοιτητικό συνδικαλισμό αλλά και στο ίδιο το φοιτητικό κίνημα. Η τρομοκρατία, όμως, κάποιων δεν θα περάσει! Τα ίδια τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου θα πρέπει να βάλουν φρένο στις αισιόδοξες βλέψεις κάποιων για απολιτικ σχολή. Τα ίδια τα μέλη του συλλόγου θα πρέπει να τους δώσουν ένα γερό πολιτικό χαστούκι και να περιφρουρήσουν οι ίδιοι ηθικά την αλλαγή της κατάστασης μέσα στον σύλλογο μας. Τα ίδια τα μέλη του συλλόγου πρέπει να καταδικάσουν την άνανδρη και απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όχι μόνο τις τελευταίες 2 εβδομάδες αλλά και γενικότερα κατά τη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος. Είναι η πάγια πολιτική της συγκεκριμένης παράταξης να τρομοκρατεί με τον πλέον χείριστο τρόπο, τους φοιτητικούς και τους νεολαιίστικους αγώνες, συναναστρεφόμενη με άτομα του υποκόσμου. Θα πάρει άραγε ποτέ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί;

Όσο απαράδεκτη είναι η στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απέναντι στο ίδιο το φοιτητικό κίνημα , γενικά, αλλά και στο σύλλογο ,ειδικά, άλλο τόσο απαράδεκτη και καταδικαστέα είναι και η στάση της ΠΑΣΠ, πάγια πολιτική της οποίας είναι να προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να καρπωθεί είτε κομμάτι του κόσμου του κινήματος από τη μια είτε κομμάτι του «ανεξάρτητου μπλοκ», συγκεκριμένα για τη σχολή. Μάλιστα, εξοργιστική ήταν η επιμονή τους να κηρύξουν νέες παράνομες εκλογές στις 6/6 , όπου μετά την επίθεση με κατσαβίδι στο συνάδελφο Στάθη Γώγο, φώναζαν να συνεχιστεί ομαλά η διεξαγωγή της συνέλευσης! Γιατί τα μέλη της ΠΑΣΠ ήθελαν τόσο πολύ να συνεχιστεί η Γ.Σ., αδιαφορώντας για τον συνάδελφό τους;

Κατακριτέα όμως είναι και η στάση της ΠΚΣ η οποία αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση του Στάθη Γώγου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έλεγε χαρακτηριστικά ότι μετά από αυτό το γεγονός στις επόμενες εκλογές πρέπει να καταψηφιστεί η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ. Γιατί η ΠΚΣ, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ αντιλαμβάνονται τα πάντα με ψηφοθηρικές λογικές;

Όμως, η οργανωμένη επίθεση ενάντια στους συλλόγους και στο ίδιο το φοιτητικό κίνημα δεν σταματάει εδώ, καθώς εδώ και περίπου 2 εβδομάδες γίνονται συνεχώς δηλώσεις περί ασύλου, αστυνόμευσης, συνδικαλισμού, δράσης πολιτικών οργανώσεων και παρατάξεων στο εσωτερικό των σχολών , που ως μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τον φοιτητή. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του πρύτανη του Π.Θ., Κ.Μπαγιάτη, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο , για security στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μια δήλωση η οποία προωθεί ανώδυνα τα μέτρα για την άρση του ασύλου και νομιμοποιεί το νόμο πλαίσιο. Αποπροσανατολιστική ήταν και η απάντηση του αντιπρύτανη κ.Κότιου ο οποίος ισχυρίζεται ότι «τα κόμματα, οι παρατάξεις και οι πολιτικές συλλογικότητες πρέπει να απομακρυνθούν από το εσωτερικό των πανεπιστημίων», χωρίς όμως ο κ.Κότιος να μας εξηγεί και το γιατί . Επίσης, ανούσια κρίνεται και η στάση του προέδρου του τμήματος κ.Σκάγιαννη, ο ποίος θέλοντας να δώσει μια λύση διοργάνωσε μια συζήτηση-παρωδία η οποία δεν κατέληξε πουθενά και όπου μάλιστα έγινε προσπάθεια από πολλούς να περάσει στα «ψιλά» το θέμα του Στάθη.

Μάλιστα, στην ίδια συγκέντρωση αποκαλύφτηκαν και πάλι οι καθεστωτικές ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Στην πρόταση του σχήματος μας να παραιτηθεί το νέο Δ.Σ. της 9ης Μάη και να προκηρυχθούν νέες εκλογές με στόχο την επαναφορά της λειτουργίας του συλλόγου μας δεν δόθηκε από κανέναν απάντηση, κάτι που δικαιολογεί την στάση των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ αφού θέλουν να κατέβουν στο πολιτικό «ρινγκ» μόνοι τους, φοβούμενοι την ήττα αλλά και θέλοντας να καταπνίξουν το μαζικό φοιτητικό κίνημα. Και επειδή θέλουν να επαναφέρουν το σύλλογο στην κατάσταση αδράνειας (τόσο από άποψη πολιτικής αλλά και δράσης) των προηγούμενων ετών που μπορεί να έγιναν συνέδρια-ημερίδες αλλά καταφέραμε να χάσουμε το επαγγελματικό δικαίωμα σαν απόφοιτοι του τμήματος για εργοληπτικό πτυχίο! Θέλουν να ξαναβάλουν το σύλλογο στο λήθαργο της πολιτικής και όχι μόνο απομόνωσης αλλά και στην επανάκτηση ενός προφίλ απολιτίκ. Κάτι που προσπαθούν και πανελλαδικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τον κάθε φοιτητή να καταδικάσει τις πρακτικές των καθεστωτικών παρατάξεων και να απέχει από την «εκλογική φαρσοκωμωδία» που στήνουν την Τετάρτη 20/6. Οι εκλογές του φοιτητικού συλλόγου είναι μοναδικές και αυτές διενεργήθηκαν στις 9 Μάη, εκλέγοντας το νέο και νομιμοποιημένο Δ.Σ. του συλλόγου μας.

ΧΩΡΟΑΤΑΞΙΑ Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: