Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

Ήταν νόμιμες οι εκλογές της 9ης Μάη

ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΪΟΥ

Οι φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της 9ης Μαΐου 2007 διεξήχθησαν κανονικά στο αμφιθέατρο του κτιρίου του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α., από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ., παρά τα αντικειμενικά προβλήματα της τελευταίας βδομάδας.
Τα μαθήματα φυσικά της Τετάρτης δεν έγιναν, κατόπιν συνεννόησης με τους διδάσκοντες και αποστολής εγγράφου υπογεγραμμένου από 3 πρώην μέλη του Δ.Σ. και από την εφορευτική επιτροπή, όπου πιστοποιήθηκε η νομιμότητα των εκλογών. Εξ’ αιτίας των διαφόρων δυσκολιών, φοιτητές οι οποίοι εμπιστεύθηκαν τον πρώην γραμματέα προσήλθαν για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, και στη συνέχεια πληροφορήθηκαν ότι τα μαθήματα, όπως ήταν προφανές, δε θα διεξάγονταν. Στη συνέχεια όλα κύλησαν ομαλά, με την προσέλευση 87 μελών του συλλόγου στις εκλογές και την τελική αναγνώριση της διαδικασίας από τους ίδιους τους φοιτητές.
Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ., τόσο την προηγούμενη όσο και την ίδια μέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, ανέφερε χαρακτηριστικά σε μέλη του συλλόγου ότι δεν αναγνωρίζει τις φοιτητικές εκλογές, γιατί δεν αναγνωρίζει ένα Δ.Σ. που γίνεται χωρίς την παρουσία του προέδρου και του γραμματέα του Δ.Σ. (24 Απριλίου)! Φυσικά και μία τέτοια αντιμετώπιση του θεσμού του Δ.Σ. είναι καθόλα παράλογη, καθώς 3/5 του Δ.Σ. αρκούν για τη διεξαγωγή συνεδρίασης και για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης σε αυτή. Ο κύριος ,λοιπόν, με απλά λόγια δεν αναγνωρίζει τη δημοκρατία Με ποια αρμοδιότητα και με ποια δικαιοδοσία θα αποφασιστεί από κάποιο μέλος του Δ.Σ. ότι η διεξαγωγή Δ.Σ. είναι άκυρη επειδή 2 από τα 5 μέλη του Δ.Σ. επέλεξαν να μην παραβρεθούν σε αυτό;
Επιπλέον, είναι δυστυχώς ακατανόητο το γιατί ο πρώην πρόεδρος δεν αναγνωρίζει τη διεξαγωγή συνεδρίασης όταν ο ίδιος και ο πρώην γραμματέας έχουν επιλέξει να μην παραβρεθούν σε αυτή. Με ποια αρμοδιότητα και με ποια δικαιοδοσία αποφασίζεται ότι μία συνεδρίαση Δ.Σ. είναι μη αναγνωρίσιμη επειδή ο πρόεδρος και ο γραμματέας ήταν απόντες; Είναι σαφές ότι οι θεσμοί του προέδρου και του γραμματέα δεν υποδηλώνουν κάποιου είδους εξουσίας, αλλά αποτελούν θέσεις με διαφορετικές αρμοδιότητες, τόσο μεταξύ τους όσο και σε σχέση με τις θέσεις των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. Όπως έχει αναφερθεί ,πολλές φορές, κανένας δεν έχει κανενός είδους εξουσία ούτε πάνω στο Φ.Σ. ούτε πάνω στο Δ.Σ., όταν αυτά υποτίθεται ότι λειτουργούν δημοκρατικά.
Όσον αφορά τον πρώην γραμματέα, ο οποίος αποτελεί τον κύριο υπαίτιο για τα προβλήματα του συλλόγου για ένα χρόνο αλλά και για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν για τις εκλογές της 9ης Μαΐου, αξίζει να αναφερθεί ότι όχι μόνο άλλαξε με δική του προσωπική απόφαση τον κωδικό πρόσβασης στο mail του συλλόγου, αλλά στη συνέχεια άλλαξε και τον κωδικό του τηλεφώνου του Φ.Σ., προφανώς ώστε να τα διαχειρίζεται όπως ο ίδιος θέλει. Όπως όλοι είδαμε, τόσο στα mail του καθενός, όσο και στα κινητά τηλέφωνά μας, ο πρώην γραμματέας χρησιμοποίησε το mail του Φ.Σ. για να σαμποτάρει και να αποτρέψει τις φοιτητικές εκλογές, κάτι που ευτυχώς δεν επετεύχθη. Για άλλη μια φορά θα αναφέρουμε την επανειλημμένη άρνησή του να παραδώσει στην εφορευτική επιτροπή τη σφραγίδα του συλλόγου, και ελπίζουμε ότι πλέον θα πάψει να την οικειοποιείται και θα την παραδώσει στο νέο Δ.Σ. Η απαράδεκτη αυτή στάση που έχει κρατήσει όλον αυτόν τον καιρό έχει κάνει τη λειτουργία του συλλόγου προβληματική και η συνεχής αναφορά και επίθεσή του στο σχήμα της ΧωροΑταξίας δείχνει ότι απώτερος σκοπός του είναι να στρέψει τα μέλη του Φ.Σ. εναντίον του και να δημιουργήσει ένα «ευνοϊκό κλίμα» για τη στιγμή που θα αποφασίσει να επισημοποιήσει την ύπαρξη ΠΑΣΠ στο τμήμα μας. Στις 9 Μάη όμως δώσαμε και στους δύο αλλά και αντίστοιχα στις καθεστωτικές τους παρατάξεις, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, μία ηχηρή απάντηση.

ΧΩΡΟΑΤΑΞΙΑ-Ε.Α.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: