Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Απάντηση στον πρόεδρο του Δ.Σ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Φ.Σ. ΤΟΥ Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η περίοδος των εορτών ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να αναλογιστούμε όλοι σε ποια κατεύθυνση θα διαμορφώσουμε το μέλλον του τμήματός μας, έτσι ώστε γυρνώντας να συνεχίσουμε τον δρόμο του αγώνα που εδώ και ένα δρόμο ο σύλλογος έχει χαράξει. Πρόσφατα στην ελληνική Βουλή οι βουλευτές που ανήκουν στην κυβέρνηση υπερψήφισαν το νέο νόμο- πλαίσιο για την υποτιθέμενη ‘‘αναβάθμιση’’ των ελληνικών πανεπιστημίων. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται και ρυθμίσεις που θα βλάψουν πραγματικά όλους μας και όχι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, θα μας βοηθήσουν. Παρακάτω αναφέρουμε αυτές τις οποίες ο ίδιος έθιξε στην ανακοίνωση που μοίρασε στη Γ.Σ. στις 17/4/2007:
Με την καθιέρωση του τετραετούς αναπτυξιακού προγράμματος τα πανεπιστήμια μπορεί να έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτούνται βάση των αναγκών τους και του έργου που έχουν παραγάγει, αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσουν να είναι συνεπείς στο πρόγραμμα; Πότε θα δίνεται αυτή η χρηματοδότηση από το υπουργείο στα πανεπιστήμια ώστε αυτά με την σειρά τους να ξεκινούν την υλοποίηση του προγράμματος;
Οι νέοι εσωτερικοί κανονισμοί, όντως θα αντικαταστήσουν τους παλιούς αναχρονιστικούς, όμως ο πρόεδρος δεν μας είπε ποιος θα φτιάξει το νέο εσωτερικό κανονισμό του κάθε πανεπιστημίου και σύμφωνα με ποια κριτήρια; Όσο για τις αξιολογήσεις ο προβληματισμός είναι πάλι ο ίδιος, ποιοι τις κάνουν και σύμφωνα με ποια κριτήρια;
Με την νέα ρύθμιση υποβαθμίζεται το ακαδημαϊκό άσυλο, καθώς ανά πάσα στιγμή τα ακούνητα αμίλητα στρατιωτάκια του υπουργού της βίας Βύρωνα Πολύδωρα θα μπορούν να μπαίνουν μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και να καταστέλλουν κάθε είδους εκδήλωση αμφισβήτησης της πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης και όχι μόνο. Να σε δω κύριε πρόεδρε του Δ.Σ. τι ωραία θα είναι όταν θα έρχεσαι στο πανεπιστήμιο και θα σε ελέγχει ο κάθε μπάτσος.
Η επιτροπή Δεοντολογίας τι ακριβώς είναι κύριε πρόεδρε; Που το σκαρφιστήκατε αυτό το παραμύθι; Ή μήπως σας το είπανε οι ‘‘φίλοι’’ σας από την κυβερνητική παράταξη που δρα στα πανεπιστήμια;
Για τις ανταποδοτικές υποτροφίες τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση που αποποιείτε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους φοιτητές και τους βάζει να δουλεύουν για να τους δίνει υποτροφίες τις οποίες μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένη να δίνει.



Η διαδικασία από την οποία διαμορφώθηκε ο νέος νόμος στην τελική του μορφή ήταν καθόλα κλειστή και πλήρως στημένη. Το αποτέλεσμα το οποίο παρήχθη δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις των πολιτών και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Γιατί αν ξέρατε να διαβάζεται τις δημοσκοπήσεις αμέσως θα καταλαβαίνατε ότι οι πολίτες θέλουν αλλαγές στην παιδεία αλλά κανείς τους δεν ρωτήθηκε αν συμφωνούν με της αλλαγές οι οποίες τελικά έγιναν.

Τέλος το παρακάτω ζήτημα που τέθηκε στην ανακοίνωση του κυρίου προέδρου εκτός από το ότι είναι γελοίο θα έπρεπε να ντρέπεται που το θίγει.
O ‘‘αξιότιμος’’, λοιπόν, κύριος πρόεδρος του Δ.Σ. κατηγορεί άτομα συγκεκριμένης παράταξης που έχει τα πολιτικά αρχίδια να δρα στον φοιτητικό σύλλογο, σε αντίθεση με την παράταξη στην οποία βρίσκεται ο ίδιος, και άτομα τα οποία αποτελούσαν την συντονιστική επιτροπή κατάληψης για την ‘‘τραγική’’ κατάσταση που έχει επέλθει ο φοιτητικός ‘‘μας’’ σύλλογος και το τμήμα ‘‘μας’’.
Θίγει, λοιπόν, το ζήτημα της πραγματικής περιουσίας του συλλόγου. Για την απλή σας ενημέρωση και μόνο κύριε πρόεδρε οι Η/Υ του Φ.Σ. ήταν πολύ πριν από την έναρξη του κινήματος κατεστραμμένοι. Όσο για τις ‘‘άγνωστες δαπάνες’’ πάλι προς ενημέρωσή σας όλες γίνανε μετά από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και οι φοιτητές- μέλη του Φ.Σ. ήταν όλοι ενήμεροι, εσείς όμως ως συνήθως απουσιάζατε.
Για το περιβόητο μητρώο μελών να σας πούμε ότι νομικά δεν στέκει πουθενά και ότι και εσείς έχετε πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ανυπαρξία του. Οι γενικές συνελεύσεις του προηγούμενου διαστήματος θεωρούνται όλες έγκυρες καθώς τις νομιμοποίησαν οι φοιτητές που παρευρίσκονταν σε αυτές όπως και εσείς ο ίδιος.
Για το θέμα της σφραγίδας, το οποίο έγινε λόγω της απουσίας του γενικού γραμματέα στο εξωτερικό(αφού είχε και την σφραγίδα μαζί του) υπήρξε σαφής τοποθέτηση χωροΆτακτου μέσα στη γενική συνέλευση. Δημιουργήθηκε νέα σφραγίδα, μόνο προσωρινά, για την επισημοποίηση εγγράφων του Φοιτητικού Συλλόγου για τη λήψη απόφασης από την Γ.Σ.Τ. στο θέμα του χειμερινού εξαμήνου, που τόσο έκαιγε εκείνη την εποχή.
Για το βάψιμο των τοίχων, δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι θεωρείται βανδαλισμός. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η ΓΡΑΦΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ.
Η διπλή εξεταστική και τα μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι ήταν οι απώλειες και οι θυσίες των φοιτητών οι οποίοι ψήφιζαν συνειδητά τις καταλήψεις διαρκείας με τις ανάλογες συνέπειες(που δεν είναι εξ αρχής η απώλεια του εξαμήνου).

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΗ (ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ) ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ(ΠΑΡΤΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ) ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ(ΠΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΦΕΥΓΕ ΣΤΟ 10ΛΕΠΤΟ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΡΤΙΑ).
χωροΑταξία-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: