Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΟΥΝΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΟΥΝΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ!

Μετά το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του Μάη-Ιούνη 2006, τον μεγαλειώδες αγώνα των απεργών δασκάλων του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη 2006 και το ΝΙΚΗΦΟΡΟ ξεκίνημα του Φοιτητικού Κινήματος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2007 που αναχαίτισε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση για άλλα 8 χρόνια τουλάχιστον, σπάζοντας την απόλυτη συναίνεση του αστικού μπλοκ εξουσίας, το ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Μετά από επτά εβδομάδες αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, με εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές και χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους στις πορείες, με κινηματικές δράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, οι φοιτητές συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε με νέες μορφές, συγκρουόμαστε με την πολιτική που καταργεί τα δικαιώματά μας στην εκπαίδευση και την εργασία, διεκδικούμε από κοινού τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Όλο αυτό τον καιρό, οι κατειλημμένες σχολές μας αποτέλεσαν το κέντρο του αγώνα. Παρόλες τις συκοφαντίες για «κλειστό πανεπιστήμιο», καθημερινές συζητήσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες, προβολές κράτησαν τις σχολές μας πιο ζωντανές από ποτέ. Άλλωστε, όσο η επίθεση της κυβέρνησης, αλλά και της συμπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, στη δημόσια εκπαίδευση συνεχίζεται, τίποτα δεν μπορεί να μένει ανεπηρέαστο.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις κοινωνικές και κινηματικές συλλογικότητες της πόλης να στηρίξουν με αποφάσεις και να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές τις εκδηλώσεις. Ο αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές, για ζωή με αξιοπρέπεια είναι κοινός και θέλουμε να είμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Τους καλούμε λοιπόν να έρθουν να συζητήσουμε, να αγωνιστούμε μαζί.
Η κυβέρνηση επιλέγει για μια ακόμη φορά τον μονόλογο της εξουσίας. Η τακτική της κυβέρνησης είναι σαφής, στην αντιπαράθεσή της με το φοιτητικό-πανεπιστημιακό κίνημα. Κανένας διάλογος (ο οποίος έχει αρχίσει εδώ και τρία χρόνια, αλλά πουθενά δεν φαίνεται) τον οποίο βέβαια ούτε το Φοιτητικό Κίνημα θέλει, αφού δίνει τις απαντήσεις του στα αμφιθέατρα και στον δρόμο. Κανένας νόμος δεν λειτουργεί αν δεν είναι γενικά αποδεκτός από εκείνους στους οποίους απευθύνεται. Και στους φοιτητές δεν είναι αποδεκτός! Η παιδεία βρέθηκε στο στόχαστρο μιας κυβερνητικής πολιτικής αποσπασματικής, ανακόλουθης κι επιπόλαιης. Εμείς αυτήν την πολιτική πολεμήσαμε και την στείλαμε από εκεί που ξεκίνησε: στα τεφτέρια του πρωθυπουργού, της υπουργού παιδείας και στα βιβλία οπού γράφονται οι διατάξεις-επιταγές της Μπολόνια, που ποτέ δεν θα εφαρμοστούν!
Όσων αφορά τη συνέχεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα μεγάλων εφημερίδων(ενδεικτικά Καθημερινής και Ελευθεροτυπίας) ο αλλαγμένος νέος νόμος πλαίσιο κατατίθεται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει στις 19 Φεβρουαρίου... Σε απάντηση... οι καταλήψεις βγαίνόυν στο δρόμο! Στη Θεσσαλονίκη την τρίτη 20/2 με συναυλίες και πολύμορφες εκδηλώσεις το συντονιστικό Θεσσαλονίκης θα καταλάβει την Εγνατία οδό(ανακοίνωση συντονιστικού)! Το δεύτερο ραντεβού δίνεται στις γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη ενώ το τρίτο.... στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης(μέρα ψήφισης της αναθεώρησης του άρθρου 16 στη βουλή) όπου εκατοντάδες φοιτητικοί Σύλλογοι θα πορευτούν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ και θα συνεδριάσουν στη συνέχεια στο Πανελλαδικό συντονιστικό. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ!!!!
VENCEREMOS
χωροΑταξία-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: