Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Πλαίσιο 9/01/07

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΧΠΠΑ ΣΤΙΣ 9.1.2007

Η πολιτική συμπαιγνία ξεσκεπάστηκε για άλλη μια φορά. Το αστικό μπλοκ εξουσίας, αποτελούμενο από ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και συνεργαζόμενο με ΣΕΒ και ΓΣΕΕ υπό την τυφλή υποταγή και πλήρη σύγκλιση με την Ε.Ε. φτάνουν αυτή την εποχή στο έσχατο σημείο αντιλαϊκής πολιτικής. Η Ν.Δ., διανύοντας το 3ο έτος της διακυβέρνησης φτάνει στο αποκορύφωμα της αντεργατικής πολιτικής της, με το ΠΑΣΟΚ να συμπνέει μαζί της στο σύνολο αυτής της πολιτικής και πολλές φορές να υποθάλπει νεολαιίστικους και κοινωνικούς αγώνες. Και αυτό αποδεικνύεται πλήρως από την ,επικείμενη και προσδοκώμενη από το μπλοκ εξουσίας, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.

Η αντεκπαιδευτική πολιτική έχει ως τελικό στόχο την πλήρη υποταγή της παιδείας στην εκμετάλλευση και στο κέρδος, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της συνθήκης της Μπολόνια και έχει 3 άξονες:
· Οι 4 ήδη ψηφισμένοι νόμοι, οι οποίοι ακόμη είναι ανεφάρμοστοι, ως επί το πλείστον, αφού βρήκαν μπροστά τους το ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ:
1. Με τα ΙΔΒΕ προωθείται το πεδίο δημιοργίας ενός μελλοντικού «απασχολήσιμου» εργαζομένου σε ένα φαύλο κύκλο για όλη του την εργασιακή περιπλάνηση: ημιαπασχόληση - ανεργία- επανακατάρτιση. Τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν κατοχυρώνονται κατά τη χρονική περίοδο λήψης του πτυχίου αλλά σε μετέπειτα χρόνο.
2. Με τον ΔΟΑΤΑΠ τοποθετείται στο ίδιο πανευρωπαϊκό σύστημα αξιολόγησης οι τίτλοι σπουδών των ξένων πανεπιστημίων με τα πτυχία των αντίστοιχων ελληνικών προωθώντας την αναγνώριση τριετών Bachelor του εξωτερικού με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση των ενιαίων πτυχίων.
3. Με την αξιολόγηση, την οποία θα διενεργούν εμπορικοί φορείς όπως ο ΣΕΒ. Προωθεί την πανευρωπαïκή κατηγοριοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων και των σχολών σε άξιες ή μη, δημιουργώντας πτυχία και εργαζομένους πολλών ταχυτήτων που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους αντί να διεκδικούν συλλογικά. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ.
4. Με το διεθνές πανεπιστήμιο που είναι κρατικό αλλά με δίδακτρα, και πρόδρομος των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

· Ο νέος νόμος-πλαίσιο που με την όξυνση του ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ παίρνει συνεχώς αναβολές με τελευταία αναβολή αυτήν για τέλη Απρίλη.
Η ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ.

· Η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος με την οποία ως γνωστόν δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και προωθείται το θεσμικό πλαίσιο αναγνώρισης των ήδη υπαρχόντων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων όπως ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Η όξυνση της επίθεσης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ συντελείται με την επικείμενη έναρξη της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η διαδικασία αυτή, όντας η αντιδραστικότερη αναθεώρηση, υποθάλπτει τους θεσμούς της δημοκρατίας και τα κοινωνικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά δικαιώματα του πολίτη που έχουν κατοχυρωθεί με παλαιότερους κοινωνικούς αγώνες. Κατοχυρώνεται η πλήρης υποταγή της εργασίας και της εκπαίδευσης στο κέρδος, ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να μπλοκάρει τις κοινωνικές αντιδράσεις με την κρατική καταστολή, με δηλώσεις τρομοκράτησης των πολιτών για συλλήψεις, και απαγορεύοντας στον πολίτη να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα για συμμετοχή σε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Επίσης, προωθούνται νόμοι για το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα κρίνει την συνταγματικότητα των νόμων, για την κατάργηση του δικαιώματος του πολίτη να έχει πράσινο στην αστική του περιοχή και επιδιώκεται η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Θα πρέπει να κατανοηθεί ότι η διαδικασία άρα και η μάχη μας θα πρέπει να είναι διαρκείας απέναντι στην συνταγματική κατοχύρωση της εισόδου της εκμετάλλευσης στη ζωή μας.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ

Το ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ έδωσε την απάντηση του με το καυτό δίμηνο ΜΑΗ-ΙΟΥΝΗ σπάζοντας κάθε μορφή γραφειοκρατικοποίησης των αγώνων μας και αποδεικνύοντας ότι οι κοινωνικοί αγώνες μπορούν να γίνουν στη σημερινή κοινωνία και μάλιστα αυτοί να είναι νικηφόροι.
Το ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ άφησε το στίγμα του το δίμηνο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-ΟΚΤΩΒΡΗ με την ηρωική απεργία των δασκάλων με τις χιλιάδες μαθητικές καταλήψεις και με τις αγωνιστικές αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, δείχνοντας ότι η σύνδεση διαφόρων κλάδων της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας είναι εφικτή μέσω των αγώνων και των κινημάτων.
Αυτή η χρονική περίοδος είναι η κατάλληλη για την αναζοπύρωση των μεγαλειωδών κοινωνικών αγώνων με τη δημιουργία ενός ΠΑΝΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ το οποίο θα βάλει τέλος στα σχέδια του αστικού μπλοκ εξουσίας, όχι μόνο για την αναθεώρηση του άρθρου 16 αλλά και συνολικά για την συνταγματική αναθεώρηση.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Είμαστε μια νεολαία που βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια, αηδίασε από τα διαρκώς κακώς τεκταινόμενα και που παλεύουμε για την αλλαγή της εκπαίδευσης και των κοινωνικών συνθηκών. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
· ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
· ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16
· Πανκοινωνικό Μέτωπο με συντονισμό όλων των χώρων της κοινωνίας τώρα!
· Κάτω ο κυβερνητικός νόμος-πλαίσιο. Κάτω οι νόμοι για την αξιολόγηση, τα ΙΔΒΕ, τον ΔΟΑΤΑΠ και το διεθνές πανεπιστήμιο.
Να καταργηθεί η βάση του 10. Όχι στα νέα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και στους ατομικούς φακέλους. Ενιαίο 12χρονο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν χωρίς εξεταστικούς φραγμούς για όλους τους μαθητές.
· Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για όλους. Ενιαία πτυχία χωρίς ειδικεύσεις και κατατμήσεις που θα κατοχυρώνουν εργασιακά δικαιώματα. Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο.
· Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Όχι στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία.
· Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τις συνθήκες της Μπολόνια, της Λισαβόνας και του Γκνατς.
· Άμεση καταδίκη των υπευθύνων για τον ξυλοδαρμό του Κυπρίου φοιτητή
· Μόνιμες σχέσεις εργασίας για όλους. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δουλειά για όλους. Λιγότερη εργασία-υψηλότεροι μισθοί
Ικανοποίηση των αιτημάτων των δασκάλων και καθηγητών
Δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά των φοιτητών
Γενναία χρηματοδότηση της παιδείας
Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Συμμετοχή του Συλλόγου στο ΠΑΝΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 12.00
Κατάληψη του τμήματος από Τετάρτη 10.01.07 εώς Παρασκευή 12.01.07
Δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης
Συμμετοχή του Συλλόγου στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων και στο Συντονιστικό όλων των κοινωνικών φορέων.
Συμμετοχή του Συλλόγου στην πρωτοβουλία ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 που συστάθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2006.
Νέα Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 13.00
χωροΑταξία-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: