Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Πλαίσιο 14/03/07

Πρόταση-πλαίσιο για τη Γενική Συνέλευση της Χωροταξίας στις 14/3/07

Ο νέος Νόμος – Πλαίσιο καταργείται στο δρόμο του Αγώνα...
Το φοιτητικό κίνημα προχώρησε χθες Πέμπτη 8 Μάρτη στη μεγαλύτερη και δυναμικότερη πορεία των τελευταίων χρόνων. 35.000 φοιτητές κατέκλυσαν κάθε δρόμο του κέντρου της Αθήνας διατρανώνοντας την αντίθεση τους με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, με τον νόμο που εκείνη την ώρα η ΝΔ ψήφιζε μόνη της στη Βουλή. Η τεράστια δυναμική του αγώνα μας, η διάρκεια του, ο αμείωτος αριθμός των καταλήψεων και η μαζικοποίηση των συνελεύσεων και της πορείας δείχνουν το δρόμο για την ανατροπή αυτού του νόμου αλλά και κάθε άλλης όψης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Σε αυτό το δρόμο το κίνημα συνεχίζει και μάχεται μέχρι την τελική νίκη...

Μόνη απάντηση της κυβέρνησης, που αδυνατεί να αποσπάσει τη συναίνεση σε οποιοδήποτε επίπεδο, είναι πλέον η απροκάλυπτη καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων, η ποινικοποίηση των αγώνων και η τρομοκράτηση των αγωνιστών. Στη φάση αυτής της όξυνσης του αγώνα – την ημέρα ψήφισης του αυταρχικού νόμου – πλαίσιο και μετά από 10 μήνες συνεχόμενων κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση οπλίζει τις δυνάμεις καταστολής με στόχο το ακραίο χτύπημα της φοιτητικής διαδήλωσης. Με στόχο τη διάλυση της πορείας μας και την αποτροπή των ριζοσπαστικών πρακτικών και την υλοποίηση των αποφάσεων των συλλόγων για αποκλεισμό της βουλής, η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του άγριου ξυλοδαρμού, της αλόγιστης χρήσης χημικών και των διευρυμένων συλλήψεων αγωνιστών. Η άκρατη χρήση βίας θυμίζει άλλες εποχές, εποχές των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων, εποχές που η βία των ΜΑΤ γίνεται το κύριο όπλο για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης. Η προσπάθεια πειθάρχησης του αγώνα μας, συνεχίζεται με την κατασυκοφάντηση του από τα ΜΜΕ, την διαστρέβλωση του περιεχομένου και των πολιτικών του στόχων, αποσκοπώντας στην απόσπαση κοινωνικής συναίνεσης μέσω της παραπληροφόρησης. Απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό, το φοιτητικό κίνημα δεν πειθαρχείται, δεν υποχωρεί, αλλά συνεχίζει στον δρόμο του νικηφόρου αγώνα. Αφού δεν έμαθαν να μας σέβονται...Θα μάθουν να μας φοβούνται!
Στη διάρκεια των 10 μηνών συνεχόμενων κινητοποιήσεων, οι καταλήψεις των τελευταίων δύο και πλέον μηνών, καταδεικνύεται η μαχητική αντίθεση του κινήματος με την κυβερνητική πολιτική. Στο δρόμο του αγώνα το φοιτητικό κίνημα, διεμβολίζοντας το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, έχει καταφέρει σημαντικές νίκες. Δυναμιτίζοντας την υπόθεση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ήδη από τον περσινό Μάη – Ιούνη, αναβάλλοντας την προώθηση του νόμου –πλαίσιο, το κίνημα έχει πλέον θέσει το ζήτημα της εκπαίδευσης στο επίκεντρο της συζήτησης στην κοινωνία. Προκαλώντας ρωγμές και σπάζοντας την συναίνεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γύρω από την αναθεώρηση του συντάγματος, το κίνημα πέτυχε τη πρώτη νίκη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και σήμερα προχωρά στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο της Ανατροπής του Νόμου – Πλαίσιο και συνολικά της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.
Το κίνημα του Μάη – Ιούνη σηματοδότησε μια νέα γενιά ριζοσπαστικοποίησης, μια νέα γενιά που προσεγγίζει με διαφορετικούς όρους την πολιτική πάλη. Οι συνειδήσεις που γεννήθηκαν στο δρόμο είναι αυτές που τώρα ξανά ορθώνουν το ανάστημά τους μπροστά στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τα συγκεκριμένα βήματα της αναθεώρησης του αρ. 16 και του νέου νόμου πλαίσιο που συνιστούν τις συμπληρωματικές πλευρές της ίδιας πολιτικής. Απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση – την αποσύνδεση του πτυχίου από τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση, την επιχειρηματική λειτουργία, απέναντι στο μέλλον της εργασιακής ανασφάλειας, η φοιτητική νεολαία κινητοποιείται για να υπερασπιστεί τα συλλογικά της συμφέροντα και εκφράζει την δυσαρέσκεια που υπάρχει στην κοινωνία. Όλων εκείνων που χτυπιούνται από την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της καταστολής. Οι εργάτες – καταληψίες στη ΔΕΗ, οι ναυτεργάτες, οι συμβασιούχοι, οι δάσκαλοι και όλοι οι εργαζόμενοι του αγώνα είναι κομμάτια της ίδιας υπόθεσης που μπορεί να σπάσει τη μεταρρυθμιστική βιτρίνα που αλώνει κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην ασφάλιση.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Ο αντιδραστικός νέος Νόμος – Πλαίσιο εισάγει ένα πιο αυταρχικό και ανταποδοτικό πλαίσιο λειτουργίας για το πανεπιστήμιο. Είναι ο νόμος:
§ Της καταστολής και της πειθάρχησης του κινήματος και της κατάργησης του Ασύλου: ο μετασχηματισμός της έννοιας και του ιστορικού ρόλου του πανεπιστημιακού ασύλου, ο αποχαρακτηρισμός χώρων, η ανάθεση της ευθύνης για την άρση του σε ένα πιο αντιδραστικό όργανο καθώς και το μέτρο των 13 εβδομάδων που απειλεί για χαμένα εξάμηνα θέλουν να βάλουν το φοιτητικό κίνημα στη γωνία και να το πειθαρχήσουν. Είναι η πολιτική που θέτει σκληρά κριτήρια για τον ορισμό της νόμιμης ύπαρξης των φοιτητικών συλλόγων, που προωθεί την κατάργηση της συλλογικής έκφρασης των φοιτητών μέσω του συστήματος της καθολικής ψηφοφορίας για τις πρυτανικές και προεδρικές εκλογές εντείνοντας την πολιτική της ενσωμάτωσης του φοιτητικού κινήματος.
§ Της εντατικοποίησης και της πειθάρχησης των φοιτητών – του ατομικού δρόμου: η εισαγωγή της έννοιας της διαγραφής των φοιτητών, οι αλυσίδες μαθημάτων, το πολλαπλό σύγγραμμα καθώς και το σύστημα των ανταποδοτικών υποτροφιών φτιάχνουν έναν φοιτητή που θα ακολουθεί τους εξοντωτικούς ρυθμούς σπουδών που του επιβάλλουν, που δεν θα αντιδρά στις επιλογές τους.
§ Την όξυνση της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας: τα ανταποδοτικά κριτήρια που φέρνουν τα 4ετή επιχειρησιακά σχέδια που θα πρέπει να συμφωνούνται με το υπουργείο, η εισαγωγή μάνατζερ (λέγεται και Γραμματέας των ΑΕΙ), η σύνδεση με την αξιολόγηση, η απειλή της περικοπής της χρηματοδότησης, ενισχύει την ακαδημαϊκή και οικονομική ανταποδοτικότητα και τις όψεις επιχειρηματικής λειτουργίας.
Οι αλλαγές που προωθούν από κοινού η κυβέρνηση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι κομμάτι της ευρύτερης αντιλαϊκής επίθεσης και στηρίζονται στα πλαίσια των στοχεύσεων της Ε.Ε., όπως αυτές αποτυπώνονται στις συνθήκες της Μπολόνια, του Βερολίνου και της Λισσαβόνας κι έχουν στόχο την πλήρη εναρμόνιση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων υπό τη σκέπη του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, τη συγκρότηση πανευρωπαϊκού συστήματος πιστοποίησης και ουσιαστικά ποσοτικής μέτρησης προσόντων και την πλήρη προσαρμογή της εκπαιδευτικής κι ερευνητικής διαδικασίας στις ανάγκες της περαιτέρω ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, το χτύπημα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την λειτουργία των σχολών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στο σύνολο της καθώς και ιδιαίτερα η αναθεώρηση του άρθρου 16 και ο νέος νόμος – πλαίσιο στοχεύουν στο να φέρουν σειρά τομών οι οποίες θα μεταλλάξουν το σύνολο των χαρακτηριστικών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι οποίες καιρό προσπαθούν να προωθηθούν από το σύνολο των κυβερνήσεων και υπό το γενικό πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου εργαζομένου ο οποίος θα αποδέχεται και θα λειτουργεί με τις πλέον ελαστικές σχέσεις εργασίας, θα είναι απασχολήσιμος; θα είναι πειθήνιος στις επιθυμίες της εργοδοσίας και τελικά θα είναι συνολικά πιο παραγωγικός για τις ανάγκες τους. Ένας εργαζόμενος χωρίς διαπραγματευτική ισχύ και με απουσία συλλογικών αναπαραστάσεων οι οποίες θα μπορούσαν να του δείξουν το δρόμο της αγωνιστικής υπεράσπισης των αναγκών του. Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση υπηρετώντας αυτούς τους σκοπούς φέρνει:
· Την απαξίωση των πτυχίων, την αποσύνδεση πτυχίων – επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την συνολική αλλαγή στον χαρακτήρα των προπτυχιακών σπουδών. Μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16, την άμεση αναγνώριση των ΚΕΣ – ΚΕΚ – ΙΕΚ αλλά και το σύστημα κοινής αξιολόγησης που ρητά προωθείται στη πρόταση αναθεώρησης του συντάγματος, ενισχύεται η πολιτική του κατακερματισμού των πτυχίων, των πιστωτικών μονάδων, της δια βίου συσσώρευσης πιστοποιητικών.
· Την εντατικοποίηση των φοιτητών και την πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος, την αντιδραστικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολών. Το σύνολο των μέτρων της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης σκοπεύουν στη διαμόρφωση φοιτητών χωρίς συλλογικές αναπαραστάσεις, που θα είναι πιο πειθήνιοι και εντατικοποιημένοι, στη βάση των απάνθρωπων ρυθμών σπουδών. Σκοπεύουν στην πειθάρχηση και την καταστολή του φοιτητικού κινήματος όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στην προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης του ασύλου.
· Την εισαγωγή της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας. Η πολιτική αυτή σήμερα προωθείται μέσω των επιχειρησιακών σχεδίων και των μάνατζερ, μέσω των μη-κρατικών πανεπιστημίων και τελικά θέλουν να φέρουν ένα σκληρά ανταποδοτικό πλαίσιο λειτουργίας και διαχείρισης οικονομικών πόρων για το πανεπιστήμιο. Στόχος είναι η απρόσκοπτη προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αλλά και η περαιτέρω σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με τις ανάγκες του κεφαλαίου.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ...
...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Απέναντι στον αντιδραστικό κυβερνητικό νόμο - πλαίσιο και την προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 16 προχωράμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας. Διαμορφώνουμε ενιαία την πάλη μας μέσα από τη λειτουργία των ανοιχτών Συντονιστικών Επιτροπών Κατάληψης για την συμμετοχή, την λήψη αποφάσεων και την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, δεσμευόμενες στη βάση του πλαισίου της Γ.Σ., που θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στις Γενικές Συνελεύσεις. Προχωράμε μέσω του Ανοιχτού και Ενιαίου Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων το οποίο θα πρέπει να αποτελεί για κάθε πόλη αλλά και πανελλαδικά το κέντρο του αγώνα, τον άξονα ενιαίας δράσης του κινήματος και της προώθησης της πάλης, τον χώρο συνδιαμόρφωσης για το κίνημα στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, οι οποίες τελικά έχουν την ευθύνη για τις επιλογές που θα πρέπει να παρθούν.
Στο δρόμο αυτού του αγώνα δε θα είμαστε μόνοι. Θα παλέψουμε μαζί με τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας συνολικά. Είναι σήμερα που διαμορφώνονται οι όροι για τη δημιουργία ενός μάχιμου, ριζοσπαστικού και νικηφόρου πανεκπαιδευτικού μετώπου με μαθητές, συλλόγους δασκάλων και συλλόγους καθηγητών σε κοινούς αγώνες με όλους τους εργαζομένους. Να ενώσουμε στη βάση της κοινής πολιτικής τους κατεύθυνσης και της δυνατότητας κινηματικού συντονισμού τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος με τη δράση των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Να καλέσουμε κάθε σωματείο, κάθε εκπαιδευτική και εργατική ομοσπονδία σε στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα μας, και να προκαλέσουμε παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Κόντρα σε όλους όσους χρεώνουν στο κίνημα «αναχρονιστική κι οπισθοδρομική» στάση, κόντρα στην «πρόοδο» της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, εμείς προτάσσουμε τις διεκδικήσεις μας.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ

Απαιτούμε:
· Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο αντιδραστικός κυβερνητικός νόμος πλαίσιο – όχι στη διαγραφή των φοιτητών, την κατάργηση του ασύλου, το χτύπημα του φοιτητικού συνδικαλισμού, τους manager και τα επιχειρησιακά προγράμματα, την κάρτα συγγραμμάτων, την λειτουργία των σχολών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
· Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του συντάγματος – κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, καμία αναγνώριση τέτοιων ιδρυμάτων. Καμιά συνταγματική κατοχύρωση της διαδικασίας της Μπολόνια μέσω της δήθεν διασφάλισης ποιότητας των ΑΕΙ. Καμία νομιμοποίηση των «Κολεγίων» που μεθοδεύεται μέχρι τον Σεπτέμβρη 2007. Όχι στην αντιδραστική αναθεώρηση του συντάγματος
· Να καταργηθούν οι νόμοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Συμπλήρωμα Διπλώματος, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, κατάταξη και ανάλογη χρηματοδότηση των ΑΕΙ – ΤΕΙ, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.
· Να παραιτηθούν οι υπουργοί των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και της βίας Γιαννάκου και Πολύδωρας
· ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
· Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της Πανελλαδικής Πορείας της 8ης Μάρτη
· Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες των φοιτητικών κινητοποιήσεων
Παλεύουμε για:
· Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για όλους. Κανένας διαχωρισμός σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και σε μηχανικό-υπομηχανικό. Ενιαία πτυχία χωρίς ειδικεύσεις και κατατμήσεις που θα κατοχυρώνουν εργασιακά δικαιώματα. Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά χωρίς καμιά διαδικασία πιστοποιήσεων μετά απ’ αυτό. Ισχυρά επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Όλα τα δικαιώματα στο πτυχίο. Ενιαίες και αδιάσπαστες προπτυχιακές σπουδές σε κάθε σχολή. Όχι στους 2 κύκλους προπτυχιακών σπουδών του συστήματος της Μπολόνια.
· Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή, με αύξηση των αποδοχών – κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
· Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια τόσο για Κοινό Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης που προωθούνται και στην επικείμενη Σύνοδο του Λονδίνου (16-18 Μαΐου 2007). Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγας, Βερολίνου.
· Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.
· Να διαλυθεί η επιτροπή των 8 «σοφών» και το ΕΣΥΠ και η σύνοδος των πρυτάνεων.
· Όχι στην επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
· Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης - Καθηγητές και δάσκαλους μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
· Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Όχι στον περιορισμό των διαδηλώσεων – Κάτω η κρατική καταστολή.
· Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και σε όλες τις βαθμίδες. Όχι στους οικονομικούς – εξεταστικούς – ταξικούς φραγμούς για την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Όχι στη βάση του ¨10¨ για εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δωρεάν σπουδές για όλους, Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες κλπ.
· Κάτω η αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση.
· Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τις 8 προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για τα Πανεπιστήμια.
· Καμία Ποινικοποίηση του αγώνα μας – άμεση παραίτηση των Πρυτάνεων Καραμπίνη και Γρυσπολάκη – απόσυρση των μηνύσεων και διώξεων προς φοιτητές.
· Να διαλυθούν τα ΜΑΤ, τα ΥΑΤ, τα ΥΜΕΤ, τα ΟΠΚΕ.
· Καμία σκέψη για υποχρεωτική στράτευση στα 18.
· Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις
Προτείνουμε:
· Κατάληψη του τμήματος αμέσως μετά τη Γ.Σ. με νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη,13.00,ΑΜΦ,με κλειστή σχολή
· Πανεκπαιδευτική – Παλλαϊκή Πορεία την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007, προσυγκέντρωση 17.00, Θόλος.
· Εξωστρεφείς δράσεις του κινήματος με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και χώρων ,π.χ. ραδιοφωνικοί σταθμοί, υπηρεσίες, γραφεία.
· Ανοιχτό ΚΕΠΣ την Δευτέρα ( με ωράριο 12.00-20.00)
· Η γραμματεία του τμήματος να παραμείνει ανοιχτή όλη την εβδομάδα.
· Κατάληψη της επιτροπής ερευνών
· Παρέμβαση στις λαϊκές γειτονιές, λαϊκές αγορές, εργοστάσια, εργοτάξια, υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία, καφετέριες, καταστήματα παραλίας. Προσυγκέντρωση στο Θόλο: Πέμπτη 15 Μάρτη, 11.00
· Δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης. Η συντονιστική επιτροπή κατάληψης να έχει όλη την ευθύνη της κατάληψης και των εκδηλώσεων. Να μην έχει μόνο το ρόλο της εφαρμογής της απόφασης αλλά μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να είναι χώρος πραγματικής πολιτικής ζύμωσης και αντιπαράθεσης. Να γίνει προσπάθεια για κινηματική και πολιτική ενοποίηση όλων των συνιστωσών του κινήματος (ανέργων,εργαζομένων,μαθητών,καθηγητών,δασκάλων,φοιτητών).Αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι η κοινή δράση, ο περαιτέρω σχεδιασμός, ακόμα και μία πρόταση σε επόμενη Γ. Σ . και σε ένα Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων. Σε καμία περίπτωση δεν θα αντιτίθεται στην απόφαση της Γ .Σ . του Συλλόγου. Πρώτη συνάντηση,Α3,αμέσως μετά τη Γ. Σ.
· Συμμετοχή του συλλόγου στο Συντονιστικό. Λειτουργία ενός ενιαίου και ανοιχτού Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων όπου οι ανοιχτές Συντονιστικές Επιτροπές φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων θα πρέπει να συντονίζονται στη βάση της λογικής της Γενικής Συνέλευσης. Το συντονιστικό να προτείνει, να συνδιαμορφώνει και να αποφασίζει στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και των Συντονιστικών Επιτροπών Κατάληψης. Να βγάζει κείμενα, ανακοινώσεις, πλαίσια και δελτία τύπου. Να είναι η κεφαλή του κινήματος. Σύγκλιση: Πέμπτη μετά την πορεία
· ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ» στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
· Τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου να συγκαλέσουν πανεργατική απεργία στις 15 Μαρτίου, την άμεση υποστήριξη του αγώνα μας καθώς και να κλείσει την Ακαδημία Εργασίας. Καταγγέλλουμε την έως τώρα στάση τους ενάντια στο φοιτητικό κίνημα
· Συγκρότηση διαδικασιών του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου με βάση τη συμμετοχή του Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων και τους συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς Δασκάλων, Καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τους μαθητές.
· Την κοινή δράση και συντονισμό με κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικάτο και ομοσπονδία και εργατικό κέντρο στην κατεύθυνση συγκρότησης πανεκπαιδευτκού-πανεργατικού-παλλαϊκού μετώπου. Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, σχολεία για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζόμενων και του λαού
· Κοινή Διαδικασία του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου σε κάθε πόλη με τη συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων, του Συντονιστικού των Συνελεύσεων και Καταλήψεων κάθε πόλης, τους δασκάλους και τους τοπικούς συλλόγους δασκάλων και τη ΔΟΕ, τους καθηγητές και τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, τους καθηγητές τριτοβάθμιας και τους συλλόγους ΔΕΠ κα την ΠΟΣΔΕΠ.
· Μπλοκάρισμα της επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα στις σχολές(καταλήψεις γραφείων διασύνδεσης και Επιχειρηματικής δραστηριότητας, ΕΛΚΕ κτλ.). Ακυρώνουμε ημερίδες επιχειρηματικότητας
· Συμμετοχή του φοιτητικού συλλόγου στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη.
· Συμμετοχή του φοιτητικού συλλόγου στην Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση του παλαιού λιμεναρχείου από την περιοχή των Παλαιών
χωροΑταξία-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: