Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Πλαίσιο 12/02/07

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΣΤΙΣ 12/2/07


Το κίνημα δεν καπηλεύεται, δεν δυσφημείται, δεν ενσωματώνεται.

Δέκα μήνες και το μέτωπο της εκπαίδευσης παραμένει ανοικτό· ανοικτή πληγή για την κυβέρνηση της ΝΔ, τη συμπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, την Ευρωπαϊκή Ένωση που βλέπουν κεντρικές τους επιλογές στην εκπαίδευση να μπλοκάρονται ή να μένουν ανενεργές. Ο δεύτερος γύρος των φοιτητικών καταλήψεων που εισέβαλε αποφασιστικά στο προσκήνιο και ορίζει εδώ και ένα μήνα τώρα την εκπαίδευση ως το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στην κοινωνία είναι γέννημα της βάρβαρης πολιτικής τους.
Το κίνημα του Μάη – Ιούνη σηματοδότησε μια νέα γενιά ριζοσπαστικοποίησης, μια νέα γενιά που προσέγγιζει με διαφορετικούς όρους την πολιτική πάλη. Οι συνειδήσεις που γεννήθηκαν στο δρόμο είναι αυτές που τώρα ξανά ορθώνουν το ανάστημά τους μπροστά στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τα συγκεκριμένα βήματα της αναθεώρησης του άρθρου 16 και του νέου νόμου πλαισίου που συνιστούν τις συμπληρωματικές πλευρές της ίδιας πολιτικής. Είναι αυτή η γενιά που μέσα στην αντίθεση της με το αβέβαιο και μαύρο μέλλον που της προετοιμάζουν εκφράζει πρώτη το υπαρκτό ρήγμα αυτή τη στιγμή στην κοινωνία. Οι πλατιές πλειοψηφίες των γενικών συνελεύσεων, των καταλήψεων και των διαδηλώσεων συμπυκνώνουν την αντίθεση της νεολαίας στην εργασιακή αναδιάρθρωση και την εργασιακή περιπλάνηση. Όλων εκείνων που χτυπιούνται από την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της καταστολής. Οι εργάτες – καταληψίες στη ΔΕΗ, οι ναυτεργάτες, οι συμβασιούχοι, οι δάσκαλοι και όλοι οι εργαζόμενοι του αγώνα είναι κομμάτια της ίδιας υπόθεσης που μπορεί να σπάσει τη μεταρρυθμιστική βιτρίνα που αλώνει κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην ασφάλιση.

Δεν έμαθαν να μας σέβονται, έμαθαν όμως να μας φοβούνται...

Στο έδαφος αυτών των αγώνων πραγματοποιείται ένας πραγματικός διεμβολισμός του κεντρικού πολιτικού σκηνικού, γεγονός που αποτυπώνει με το ανοιχτό ρήγμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και την αδυναμία των κυβερνήσεων να πειθαρχήσουν μια γενιά που αγωνιά για το μέλλον της και αμφισβητεί. Με το ΠΑΣΟΚ να έχει την ίδια στρατηγική επίθεσης στην εκπαίδευση και στην εργασία με τη ΝΔ, η άτακτη αποχώρησή του από τις επιτροπές αναθεώρησης, αλλά και την επόμενη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης και η πρόταση μομφής φέρουν τη σφραγίδα των κινητοποιήσεων. Το σπάσιμο της συναίνεσης –στην παρούσα βέβαια συγκυρία- αποτελέι μια πρώτη νίκη για το φοιτητικό κίνημα. Αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι το φοιτητικό κίνημα είναι νικηφόρο. Και πρέπει να είναι νικηφόρο. Ακόμη μια απόδειξη ότι η πίεση από πλευράς φοιτητικού κινήματος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αποτελέσματα είναι η εξέλιξη των προηγούμενων ημερών.
Από την άλλη, μια ημέρα μετά το μεγαλειώδες Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να βάζει τέλος στη διαδικασία της αντιδραστικής αναθεώρησης του Συντάγματος, όχι μόνο στην προαναθεωρητική βουλή που διανύουμε αλλά και στην επόμενη, την αναθεωρητική βουλή. Κι αυτό γιατί με επίσημη επιστολή αποχωρεί και από την διαδικασία της επόμενης βουλής αν είναι και πάλι αντιπολίτευση, ενώ αν είναι κυβέρνηση θα ξεκινήσει καινούρια αναθεωρητική διαδικασία. Και πάλι η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται «μπαλάκι» στα χέρια του συστήματος και προωθείται πολύ πιο συχνά από ποτέ.
Αυτό το βήμα πρέπει να χρησιμεύσει για να συνειδητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την δυναμική των αγώνων μας και την νικηφόρα προοπτική τους και όχι αποπροσανατολιστικά. Τώρα είναι που πρέπει να συνεχίσουμε στον ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, μέχρι την τελική νίκη, το μπλοκάρισμα δηλαδή της συνταγματικής αναθεώρησης και την τελική απόσυρση του νόμου-πλαίσιο, έτσι ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση ευρύτερων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και την νεολαία. Κλιμάκωση τώρα.
Η κυβέρνηση με την αγαστή συνεργασία όλων των συμμάχων της προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκτονώσει την δυναμική του φοιτητικού κινήματος. Μας χτύπησε οπλίζοντας τις δυνάμεις καταστολής με χημικά και γκλομπς σε κάθε διαδήλωση, έξω από τη σύνοδο πρυτάνεων στο Καστρί όπου η Μαριέττα επιχείρησε να αποσπάσει την έγκριση για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων, μπροστά στα γραφεία της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη όπου οι φοιτητές ήθελαν να αναρτήσουν πανώ ενάντια στις αντιδραστικές κατευθύνσεις της. Προσπάθησε να μας δυσφημήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ενορχηστρώνοντας ΜΜΕ και πληρωμένους κονδυλοφόρους σε μια συμφωνία – λίβελο ενάντια στις καταλήψεις που στόχο είχε την κατασυκοφάντηση των φοιτητικών αγώνων αλλά και του πανεπιστημιακού ασύλου. Βάζει όλα τα παπαγαλάκια της να αναπαράγουν με ένα δήθεν ανεξάρτητο προσωπείο το σύνολο της γραμμής της για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση με χαρακτηριστικότερη την σύνοδο των (κατάπτυστων) πρυτάνεων που αποφάσισαν να καλέσουν το άνοιγμα των σχολών και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να επισπεύσει τη διαδικασία κατάθεσης του νέου νόμου – πλαίσιο, αποδεικνύοντας το ρόλο της ως βασικό συνομιλητή της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας.
Το κλίμα της τρομοκράτησης δεν θα περάσει:Καταγγέλλουμε αποφασιστικά και με κάθε τρόπο την προκλητική και κατάπτυση ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που στοχοποιεί τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ Λάζαρο Απέκη και συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν και στηρίζουν το φοιτητικό κίνημα στα πανεπιστήμια, με στόχο να ενοχοποιήσει και να χτυπήσει τον ίδιο τον αγώνα αποποιούμενη μάλιστα των ευθυνών της. Σε αυτή τη συκοφαντική λογική κινείται και η σημερινή απαράδεκτη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, που θυμίζει εποχές «Σπουδαστικού της Ασφάλειας». Σε αυτήν, πέραν των άλλων, στοχοποιούμαστε σαν πολιτικός χώρος (ΕΑΑΚ), μία συνιστώσα του κινήματος.
Η πρακτική στοχοποίησης πολιτικών χώρων και αποσιώπησης των αποφάσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητικών συλλόγων έχει ως στόχο την απομόνωση του φοιτητικού κινήματος και την καταστολή του. Πολιτικά υπεύθυνος για αυτή την πρακτική είναι ο Υπ. Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και η κυβέρνησή του. Τον καλούμε να καταδικάσει ανοικτά τέτοιες ανακοινώσεις και πρακτικές ή να παραιτηθεί. Τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. από την ίδρυσή τους, μέσα στο κίνημα του ’90- ΄91, μέχρι και σήμερα έχουν βρεθεί στην πρωτοπορία των αγώνων της νεολαίας και έχουν απαντήσει αποφασιστικά κάθε φορά που έχουν έρθει αντιμέτωπα με τέτοιες κατάπτυστες πρακτικές. Αυτό θα κάνουν και σήμερα με την παρουσία τους μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις, στις καταλήψεις και τους αγώνες της νεολαίας.
Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν τα γεγονότα αυτά, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε. Το φοιτητικό κίνημα δε δυσφημείται, δεν καταστέλλεται, βαδίζει σταθερά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τη νίκη!

Στον αντίποδα των σχεδιασμών τους προτάσσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας για εκπαίδευση, δουλειά, δημοκρατικές ελευθερίες. Συνεχίζουμε αταλάντευτα με σύμμαχο την κοινωνία για να γίνουμε πιο επικίνδυνοι, να μας φοβηθούν, να τους ανατρέψουμε.

Η κυβερνητική επίθεση στα πλαίσια των στοχεύσεων της Ε.Ε. συμπυκνώνεται στην επικείμενη αναθεώρηση του συντάγματος. Η προσπάθεια θεσμικής κατοχύρωσης εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων με σκοπό την νομοθετική αποτύπωση μιας οπισθοχώρησης του εργατικού κινήματος του περνά μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16, την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, την παράδοση των χώρων πρασίνου στο κεφάλαιο και την εμπορευματοποίησή τους, την αντιδραστικοποίηση των δικαστικών θεσμών, το νέο προσδιορισμό των σχέσεων εθνικού και κοινοτικού δικαίου. Οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αντιπαρατεθούν στο σύνολο της αντιδραστικής αναθεώρησης που αποτελεί θεμελειώδη επιλογή του κεφαλαίου και της ελληνικής αστικής τάξης για τα επόμενα χρόνια και χτυπά κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής. Ειδικότερα, καλούμε όλη την κοινωνία να συστρατευθεί στο δίκαιο αγώνα μας για να μην περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 16 και ο αντιδραστικός κυβερνητικός νόμος- ΠΛΑΙΣΙΟ, ως κόμβοι της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης».


Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Οι αλλαγές που προωθούν από κοινού η κυβέρνηση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι κομμάτι της ευρύτερης αντιλαϊκής επίθεσης και στηρίζονται στα πλαίσια των στοχεύσεων της Ε.Ε., όπως αυτές αποτυπώνονται στις συνθήκες της Μπολόνια, του Βερολίνου και της Λισσαβόνας κι έχουν στόχο την πλήρη εναρμόνιση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων υπό τη σκέπη του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, τη συγκρότηση πανευρωπαϊκού συστήματος πιστοποίησης και ουσιαστικά ποσοτικής μέτρησης προσόντων και την πλήρη και καθολική υπαγωγή της εκπαιδευτικής κι ερευνητικής διαδικασίας στις ανάγκες της περαιτέρω ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, το χτύπημα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την λειτουργία των σχολών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στο σύνολο της καθώς και ιδιαίτερα η αναθεώρηση του άρθρου 16 στοεχεύουν στο να φέρουν σειρά τομών οι οποίες θα μεταλλάξουν το σύνολο των χαρακτηριστικών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι οποίες καιρό προσπαθούν να προωθηθούν από το συνολο των κυβερνήσεων και υπό το γενικό πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου εργαζομένου ο οποίος θα αποδέχεται και θα λειτουργεί με τις πλέον ελαστικές σχέσεις εργασίας, θα είναι απασχολήσιμος; θα είναι πειθήνιος στις επιθυμίες της εργοδοσίας και τελικά θα είναι συνολικά πιο παραγωγικός για τις ανάγκες τους. Ένας εργαζόμενος χωρίς διαπραγματευτική ισχύ και με απουσία συλλογικών αναπαραστάσεων οι οποίες θα μποροούσαν να του δείξουν το δρόμο της αγωνιστικής υπεράσπισης των αναγκών του. Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση υπηρετώντας αυτούς τους σκοπούς φέρνει σήμερα:

· Την απαξίωση των πτυχίων, την αποσύνδεση πτυχίων – επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την συνολική αλλαγή στον χαρακτήρα των προπτυχιακών σπουδών. Μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16 επιθυμείται η διαμόρφωση ανώτατων σχολών πολλών ταχυτήτων οι οποίες στα πλαίσια και κοινής αξιολόγησης θα οδηγήσουν στην συνολική αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου, δημόσιου ή ιδιωτικού. Σημείο κόμβος αυτής της κίνησης είναι η η αναγνώριση των ΚΕΣ-ΚΕΚ-ΙΕΚ. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της κατάτμησης και κατακερματισμού των σχολών και των πτυχίων, της αναδιάρθρωσης των προγραμμάτων σπουδών, στην κατεύθυνση της αγοράς.
· Την εισαγωγή της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας. Τα ίδια τα μη-κρατικά / ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν με βάση τα κριτήρια της αγοράς εισάγωντας manager, 4ετή επιχειρησιακά σχέδια και οξύνοντας τους ταξικούς φραγμούς. . Αυτή η λογική θα επεκταθεί και στο δημόσιο πανεπιστήμιο το οποίο θα πιέζεται να λειτουργήσει κατά τα ίδια πλαίσια ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας. Μια τέτοια αλλαγή θα αποτελέσει βασικό μοχλό για την προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.
· την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος, την αντιδραστικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολών. Τόσο ο ρόλος των ιδιωτικών όσο και το σύνολο των μέτρων της αντεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης σκοπεύουν στη διαμόρφωση φοιτητών που θα καταστέλλουν την αγωνιστική τους διάθεση και ικανότητα από την απουσία δικαιωμάτων όπως το άσυλο και η λειτουργία των συλλόγων μας, καθώς και το συνεχές τρέξιμο για τη σχολή. Παράλληλα στόχος είναι το χτύπημα του ριζοσπαστικού φοιτητικού κινήματος.
Τους παραπάνω βασικούς στόχους αλλά και σωρεία άλλων τους οποίους επιθυμεί να φέρει η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση θα πρέπει να αποτρέψουμε μέσα από την ανάπτυξη του πλέον μαζικού, του πλέον ριζοσπαστικού και αποτελεσματικού φοιτητικού κινήματος. Ενός κινήματος που θα πρέπει να καταμετρήσει την πρώτη του βασική νίκη με σκοπό να εφορμήσει ακόμα πιο ισχυρό για την περαιτέρω συνέχιση του αγώνα.
Στο δρόμο μιας νέας νικηφόρας μάχης...
...στο δρόμο που χαράζουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας!
Απέναντι στην προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 16 και τον αντιδραστικό κυβερνητικό νόμο - πλαίσιο να προχωρήσουμε κλιμακώνοντας σε μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις διαρκείας και διαδηλώσεις σε όλες τις σχολές. Οι καταλήψεις μας να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, με στόχο την απεύθυνση στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Να διαμορφώσουμε ενιαία την πάλη μας μέσα από τη λειτουργία των ανοιχτών Συντονιστικών Επιτροπών Κατάληψης για την συμμετοχή, την λήψη αποφάσεων και την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, δεσμευόμενες αποκλειστικά και απόλυτα στην βάση του πλαισίου της ΓΣ, που θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στις Γενικές Συνελεύσεις. Προχωράμε μέσω του Ανοιχτού και Ενιαίου Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων το οποίο θα πρέπει να αποτελεί για κάθε πόλη αλλά και πανελλαδικά το κέντρο του αγώνα, τον άξονα ενιαίας δράσης του κινήματος και της προώθησης της πάλης, τον χώρο συνδιαμόρφωσης για το κίνημα στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, οι οποίες τελικά έχουν την ευθύνη για τις επιλογές που θα πρέπει να παρθούν.
Στο δρόμο αυτού του αγώνα δε θα είμαστε μόνοι. Θα παλέψουμε μαζί με τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας συνολικά. Είναι σήμερα που προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη διαμόρφωσης όρων για τη δημιουργία ενός μάχιμου, ριζοσπαστικού και νικηφόρου πανεκπαιδευτικού μετώπου με μαθητές, συλλόγους δασκάλων και συλλόγους καθηγητών σε κοινούς αγώνες με όλους τους εργαζομένους. Να ενώσουμε τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος με τη δράση των εργαζομένων συγκροτώντας ένα ενιαίο πανεργατικό – παλλαικό μέτωπο ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής. Να καλέσουμε κάθε σωματείο, κάθε εκπαιδευτική και εργατική ομοσπονδία σε στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα μας, και να προκαλέσουμε παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Κόντρα σε όλους όσους χρεώνουν στο κίνημα «αναχρονιστική κι οπισθοδρομική» στάση, κόντρα στην «πρόοδο» της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, εμείς προτάσσουμε τις διεκδικήσεις μας.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ– ΠΑΣΟΚ – ΕΕ!
Απαιτούμε:
· Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του συντάγματος – κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, καμία αναγνώριση τέτοιων ιδρυμάτων. Καμιά συνταγματική κατοχύρωση της διαδικασίας της Μπολόνια μέσω της δήθεν διασφάλισης ποιότητας των ΑΕΙ. Καμία νομιμοποίηση των «Κολεγίων» που μεθοδεύεται μέχρι τον Σεπτέμβρη 2007.
· Όχι στην αντιδραστική αναθεώρηση του συντάγματος
· Να αποσυρθεί εδώ και τώρα ο αντιδραστικός κυβερνητικός νόμος πλαίσιο – όχι στη διαγραφή των φοιτητών, την κατάργηση του ασύλου, το χτύπημα του φοιτητικού συνδικαλισμού, τους manager και τα επιχειρησιακά προγράμματα, την κάρτα συγγραμμάτων, την λειτουργία των σχολών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
· Να καταργηθούν οι νόμοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Συμπλήρωμα Διπλώματος, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, κατάταξη και ανάλογη χρηματοδότηση των ΑΕΙ – ΤΕΙ, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.
Παλεύουμε για:
· Μόνιμες σχέσεις εργασίας για όλους. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δουλειά για όλους. Λιγότερη εργασία-υψηλότεροι μισθοί
· Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για όλους. Ενιαία πτυχία χωρίς ειδικεύσεις και κατατμήσεις που θα κατοχυρώνουν εργασιακά δικαιώματα. Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο.Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά χωρίς καμιά διαδικασία πιστοποιήσεων μετά απ’ αυτό. Ισχυρά επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Όλα τα δικαιώματα στο πτυχίο. Ενιαίες και αδιάσπαστες προπτυχιακές σπουδές σε κάθε σχολή. Όχι στους 2 κύκλους προπτυχιακών σπουδών του συστήματος της Μπολόνια.
· Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή, με αύξηση των αποδοχών – κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
· Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια τόσο για Κοινό Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης που προωθούνται και στην επικείμενη Σύνοδο του Λονδίνου (16-18 Μαΐου 2007). Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγας, Βερολίνου.
· Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.
· Να διαλυθεί η επιτροπή των 8 «σοφών» και το ΕΣΥΠ.
· Όχι στην επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Γενναία χρηματοδότηση της παιδείας.
· Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης - Καθηγητές και δάσκαλους μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
· Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Όχι στον περιορισμό των διαδηλώσεων – Κάτω η κρατική καταστολή.
· Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και σε όλες τις βαθμίδες. Όχι στους οικονομικούς – εξεταστικούς – ταξικούς φραγμούς για την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Όχι στη βάση του ¨10¨ για εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δωρεάν σπουδές για όλους. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράματα, συγκοινωνίες κλπ.
· Κάτω η αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση.
· Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τις 8 προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για τα Πανεπιστήμια.
· Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις εναντίον φοιτητών.Άμεση απόσυρση της αγωγής του αντιπρύτανη Καραμπίνη προς φοιτητή.Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων μας.
· Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις
Προτείνουμε:
· Συνέχιση της κατάληψης μέχρι Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και νέα Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα, 18.00, ΑΜΦ, για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
· Πανεκπαιδευτική – Παλλαϊκή Πορεία την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007, την μέρα δηλ. που αρχίζει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην ολομέλεια της Βουλής, Πλατεία Ελευθερίας, 12.00 εάν κυρηχτεί απεργία. Αν δεν κηρυχτεί απεργία, η προσυγκέντρωση να είναι στις 18.00
· Μουσική πορεία προς Νέα Ιωνία την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2007 από το Δημαρχείο, 18.00
· Δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης. Η συντονιστική επιτροπή κατάληψης να έχει όλη την ευθύνη της κατάληψης και των εκδηλώσεων. Να μην έχει μόνο το ρόλο της εφαρμογής της απόφασης αλλά μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να είναι χώρος πραγματικής πολιτικής ζύμωσης και αντιπαράθεσης. Να γίνει προσπάθεια για κινηματική και πολιτική ενοποίηση όλων των συνιστωσών του κινήματος ( ανέργων, εργαζομένων, μαθητών, καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών κοκ). Αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι η κοινή δράση, ο περαιτέρω σχεδιασμός, ακόμα και μία πρόταση σε επόμενη Γ. Σ . και σε ένα Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων. Σε καμία περίπτωση δεν θα αντιτίθεται στην απόφαση της Γ .Σ . του Συλλόγου. Πρώτη συνάντηση, Α3, αμέσως μετά τη Γ. Σ.
· Τη ΓΣΕΕ να συγκαλέσει πανεργατική απεργία στις 15 Φλεβάρη, την άμεση υποστήριξη του αγώνα μας καθώς και να κλείσει την Ακαδημία Εργασίας. Καταγγέλουμε την έως τώρα στάση της ενάντια στο φοιτητικό κίνημα
· Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο και παρέμβαση στις λαϊκές γειτονιές, λαϊκές αγορές, εργοστάσια, εργοτάξια, υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία, καφετέριες, καταστήματα παραλίας. ΩΡΑ 11.00
· Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου αποκλεισμό του σταθμού Λάρισας του ΟΣΕ και παρέμβασης ενημέρωσης με προκηρύξεις ΩΡΑ 13.00, προσυγκέντρωση 11.00 Σταθμός ΟΣΕ Βόλου.
· Λειτουργία ενός ενιαίου και ανοιχτού Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων όπου οι ανοιχτές Συντονιστικές Επιτροπές φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων θα πρέπει να συντονίζονται στη βάση της λογικής της Γενικής Συνέλευσης. Το συντονιστικό να προτείνει, να συνδιαμορφώνει και να αποφασίζει στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και των Συντονιστικών Επιτροπών Κατάληψης. Να βγάζει κείμενα, ανακοινώσεις, πλαίσια και δελτία τύπου. Να είναι η κεφαλή του κινήματος. Πρώτη σύγκλιση για καταρτισμό δράσεων, την Τρίτη 13 Φλεβάρη, 19.00, Θόλος.
· Την κοινή δράση και συντονισμό με κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικάτο και ομοσπονδία και εργατικό κέντρο στην κατεύθυνση συγκρότησης πανεκπαιδευτκού-πανεργατικού-παλλαικού μετώπου. Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, σχολεία για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζόμενων και του λαού
· Κοινή Διαδικασία του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου σε κάθε πόλη με τη συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων, του Συντονιστικού των Συνελεύσεων και Καταλήψεων κάθε πόλης, τους δασκάλους και τους τοπικούς συλλόγους δασκάλων και τη ΔΟΕ, τους καθηγητές και τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, τους καθηγητές τριτοβάθμιας και του συλλόγους ΔΕΠ κα ιτην ΠΟΣΔΕΠ.
· Μπλοκάρισμα της επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα στις σχολές(καταλήψεις γραφείων διασύνδεσης και Επιχειρηματικής δραστηριότητας, ΕΛΚΕ κτλ). Ακυρώνουμε ημερίδες επιχειρηματικότητας
· Συνέντευξη τύπου του Συντονιστικού Βόλου την Τρίτη 13 Φλεβάρη, Θόλος, 14.00
χωροΑταξία-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: