Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΜΕ

Τον τελευταίο μήνα δραστηριοποιείται και παρεμβαίνει στα δρώμενα του Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΜΧΠΠΑ μία νέα συλλογικότητα μέσα από το σχήμα της ΧΩΡΟΑΤΑΞΙΑΣ. Το σχήμα αυτό δημιουργήθηκε μέσα στα πλαίσια της ενεργής συμμετοχής του συλλόγου μας στο Πανελλαδικό Κίνημα ενάντια στις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέσα στα πλαίσια αυτά τόσο ως συλλογικότητα όσο και ως άτομα κρατήσαμε μία συνεπή και σταθερή στάση υπέρ της ενεργής συμμετοχής του Συλλόγου μας στο κίνημα αυτό.

Γενικότερα, η έως τώρα τελματωμένη κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα μας και έχει οδηγήσει το Σύλλογό μας σε απομονωτικές λογικές, μας βρίσκει αντίθετους. Οι κινητοποιήσεις μας έχουν ως στόχο την κατάθεση μίας συνεπούς αριστερής άποψης, η οποία θα προκύπτει από μία ευρεία συνδιαμόρφωση απόψεων.

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε ένα ανοιχτό αριστερό, ανατρεπτικό σχήμα, εκτός κομματικής "γραμμής" το οποίο προτίθεται να δεχτεί στους κόλπους του κάθε φοιτητή του ΤΜΧΠΠΑ, ο οποίος συμφωνεί με τα χαρακτηριστικά αυτά και διαφωνεί με τις συλλογικές και τις πρακτικές των καθεστωτικών φοιτητικών παρατάξεων.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ

Εντός σχήματος, απουσιάζει κάθε ιεραρχική δομή και λειτουργία. Οι απόψεις που εκφράζονται από αυτό προκύπτουν έπειτα από ανοιχτές συζητήσεις και διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν σε συνδιαμόρφωση απόψεων. Στις συζητήσεις αυτές και σε κάθε διαδικασία του σχήματος, κάθε φοιτητής μπορεί να εκφράσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς του.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

Συντονισμό με τα υπόλοιπα αριστερά σχήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προς όφελος του φοιτητικού κινήματος.
Κατάθεση μιας εναλλακτικής αριστερής άποψης και έκφρασης στην έως τώρα αδρανοποιημένη Χωροταξία, στην οποία απουσίαζε η έκφραση πολιτικών απόψεων.
Όλη την εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις και όχι στα ΔΣ.
Διεκδίκηση περαιτέρω επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους του τμήματος.
Ενεργή και δυναμική συμμετοχή στο κίνημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στη πανεπιστημιακή κοινότητα του Βόλου και της Ελλάδας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Κατάργηση των διδάκτρων σε κάθε πρόγραμμα σπουδών του τμήματός μας
Κατά τη διάρκεια της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, ενεργή συμμετοχή στα τεκταινόμενα του τμήματος διεκδικώντας τα εξής:
Ø Τον καλύτερο δυνατό υλικοτεχνικό εξοπλισμό για το τμήμα
Ø Δωρεάν εργαστηριακός εξοπλισμός ορισμένων μαθημάτων (Σχέδιο)
Ø Ανοιχτή πρόσβαση για τους φοιτητές σε κάθε εργαστήριο του τμήματος και πλήρη ενημέρωση για τη λειτουργία τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: