Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007

Σχετικά μετην πρόσφατη Γενική Συνέλευση στις 9 Μάη 2006

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Στη τελευταία Γ.Σ. του φοιτητικού μας συλλόγου κυριάρχησε ένα κλίμα τρομοκρατίας των μελών του απο απόψεις οι οποίες στερούνται λογικής υπόστασης και συνοχής. Πιο συγκεκριμένα τα επιχειρήματα όσων στήριξαν το πισωγύρισμα και την εκ νέου απομόνωση του συλλόγου ήταν τα εξής:

Κίνδυνος απώλειας της εξεταστικής
Προφανώς όσοι υποστήριξαν κάτι τέτοιο δε γνωρίζουν οτι δεν υπάρχει ιστορικό απώλειας εξεταστικής απο 1 εβδομάδα κατάληψης. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις ούτε 2 μήνες κατάληψης δεν ήταν αρκετοί για κάτι τέτοιο. Επιπλέον, στη τελευταία Γ.Σ. του τμήματος, η 1 εβδομάδα κατάληψης και η απώλεια μαθημάτων λόγω καιρικών συνθηκών δεν επηρρέασε ούτε στο ελάχιστο τις προκαθορισμένες ημερομηνίες του εξαμήνου.

«Αμαύρωση του πρεστίζ της χωροταξίας»!!!
Κανονικά το επιχείρημα αυτό δε χρίζει καν σχολίου καθώς είναι τουλάχιστον γελοίο. Το ζήτημα είναι τι είδους πρωτοπορία διεκδικούμε για τον σύλλογο μας. Πρωτοπορία στις διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος στον Βόλο και στην Ελλάδα για δημόσια δωρεάν πανεπιστημιακή Παιδεία όπως για πρώτη φορά είχαμε μέχρι τη συγκεκριμένη Γ.Σ. ή επιστροφή στην «παραδοσιακή» μας «πρωτοπορία» σε απομονωτικές και αντιδραστικές λογικές; Εμείς στηρίζουμε το πρώτο. Δε μας ενδιαφέρει να είμαστε «κυριλέ» και «καλά παιδιά», μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε όσα με αγώνες κατακτήθηκαν απο το φοιτητικό κίνημα και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα.

Φασιστικό και μη αποτελεσματικό μέτρο η κατάληψη
Προφανώς όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο στερούνται στοιχειωδών ιστορικών γνώσεων όσον αφορά οποιαδήποτε κοινωνική διεκδίκηση. Συμφωνούμε οτι η κατάληψη είναι ο πλέον σκληρός τρόπος δράσης αλλά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι πιο σκληρό και αντιδραστικό έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταια χρόνια και απέναντι σε αυτά οφείλουμε να δράσουμε ανάλογα.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του εκπροσώπου της κυβερνητικής παράταξης
και κατά προέκταση πολιτικής στο τμήμα μας απλώς αναφέρουμε συνοπτικά τα εξής :
Η ανακοίνωση την οποία επικαλείται ουδέποτε υπήρξε
Η συμμετοχή του φοιτητικού συλλόγου στο συντονιστικό πολυτεχνικής αποτελεί απόφαση Γενικής Συνέλευσης της οποίας τον ρόλο και την ισχύ αν δε θεωρεί σημαντικά ας το αναφέρει
Οι κινητοποιήσεις αφορούν το σύνολο του πορίσματος της επιτροπής της οποίας τα μέλη αναφέρουν οτι αν ψηφιστεί πρέπει να ψηφιστεί στο σύνολό του και επομένως δυο ενδεχομένως θετικές προοπτικές που περιέχει δεν αναιρούν τον χαρακτήρα του.

Τέλος, και όσον αφορά τη Γ.Σ. και την επιτροπή «ηπίου αγώνα» που δημιουργήθηκε, θέτουμε τα εξής ερωτήματα:
- Πού ήταν στην πορεία η οποία πραγματοποιήθηκε και η οποία ήταν ουσιαστικά η μόνη κίνηση σην οποία συμμετείχαμε ως σύλλογος;
- Τι δράσεις έχει πραγματοποιήσει εως τώρα;
Μέχρι την ώρα που γράφεται η ανακοίνωση, τουλάχιστον 45 σχολές παναλλαδικά έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις και δυναμικές πορείες, ενώ η πλειοψηφία της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ. έχει προχωρήσει σε ανάλογες κινητοποιήσεις. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον μαζικών κινητοποιήσεων δε μπορούμε να είμαστε για ακόμα μια φορά αμέτοχοι προβάλλοντας αβάσιμες δικαιολογίες. Η Χωροταξία έχει περάσει αυτό το στάδιο και οφείλει να το επιβεβαιώσει στην επικείμενη Γ.Σ.

Προτείνουμε:
-3ήμερη κατάληψη της σχολής απο την επόμενη Γ.Σ. και νέα Γ.Σ. την τρίτη μέρα.
-Συντονισμό με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους για κοινή δράση.

11/5/2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: