Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ
Στις 9 Μαίου 2006 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνάντηση της χωροΑταξίας. Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε απο μέλη του Φ.Σ. του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α. οι οποίοι μέσα απο το πανελλαδικό φοιτητικό κίνημα αντίδρασης στα αντιεκπαιδευτικά και αντιεργατικά μέτρα της κυβέρνησης διαπίστωσε πως η ανάγκη ύπαρξης μιας τέτοιας συλλογικότητας στα πλαίσια του Φ.Σ. είναι απαραίτητη.

ΤI ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε ένα ανεξάρτητο, ανοιχτό, αριστερό, ανατρεπτικό σχήμα εκτός κομματικής "γραμμής" το οποίο προτίθεται να δεχτεί στους κόλπους του κάθε φοιτητή του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α. Το περιβάλλον της σχολής επιβάλλει μια τέτοια κίνηση καθώς η άποψη ότι μια σχολή απολιτίκ, καταπιεστική, της οποίας η φοιτητική ηγεσία εξαρτάται απο κέντρα εκτός φοιτητικού συλλόγου και παρ'όλα αυτά θεωρείται ''πρωτοποριακή'' δε μας εκφράζει.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ
Συντονισμό με τα υπόλοιπα αριστερά σχήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προς όφελος του φοιτητικού κινήματος.
-Δημιουργία μιας εναλλακτικής αριστερής έκφρασης στη χωροταξία και στον Βόλο.
-Ενεργή και δυναμική συμμετοχή στο κίνημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στη πανεπιστημιακή κοινότητα του Βόλου και της Ελλάδας ενάντια στη κυβερνητική πολιτική.
-Όλη την εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις και όχι στα ΔΣ.
-Διεκδίκηση περαιτέρω επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους του τμήματος.

Έχουμε ζήσει την απομόνωση της χωροταξίας απο οποιοδήποτε κίνημα με πολιτικο-ιδεολογικά χαρακτηριστικά καθώς και απο τις άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη συγκεκριμένη συγκυρία έχουμε ήδη ως άτομα στηρίξει τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (όχι των ''ήπιων'') απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και ως σχήμα.

Για την επικείμενη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου προτείνουμε:
-κατάληψη της σχολής απο την επόμενη μέρα της συνέλευσης και μετά απο 3 μέρες νέα γενική συνέλευση για περαιτέρω αποφάσεις
-Συμμετοχή στη παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο


«Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον»

Κ.Βάρναλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: