Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007

Πλαίσιο 11.12.06

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΧΠΠΑ ΣΤΙΣ 11.12.2006

Ερχόμαστε από μια εβδομάδα όπου για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι οι φοιτητές βρίσκονται εδώ, αγωνίζονται και δείχνουν ότι και πάλι θα αγωνιστούν μέχρι εκεί που δεν φτάνει, ώστε να μην περάσει τίποτα από τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εκπαίδευση, υπό τις ευλογίες της Ε.Ε. και ακολουθώντας πιστά τις συνθήκες της Bologna.Φάνηκε αυτή η αγωνιστικότητα από την πρωτοβουλία φοιτητών και εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν στο ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της 8ης Δεκέμβρη στην Αθήνα. Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί που βγήκαν και πάλι στους δρόμους να φωνάξουν την εναντίωσή τους στο Νόμο Πλαίσιο, στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στην Αξιολόγηση, στα Ι.Δ.Β.Ε. και τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και συγχρόνως να απαιτήσουν ισχυρή δημόσια και δωρεάν παιδεία και γενναία χρηματοδότηση της. Βγήκαμε ,επίσης, για να δείξουμε ότι δεν τσιμπάμε στον ψεύτικο διάλογο που συνεχίζουν να κάνουν στο κτίριο της Βουλής.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ

Μια πορεία όπου εκφράστηκε και πάλι ότι η μόνη απάντηση της κυβέρνησης στον αγώνα και τα αιτήματα των φοιτητών είναι η αδιαφορία και η καταστολή. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας θέλοντας να μας τρομοκρατήσουν, συνόδευαν όλη την πορεία μας ασφυκτικά από τα πλάγια και από πίσω, σχηματίζοντας «Π». Και η καταστολή φαίνεται και σε άλλες καταστάσεις, όπως οι διαρκείς αναίτιες συλλήψεις φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μόνο στόχο την τρομοκράτηση μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Κι όλα αυτά εν μέσω αμφιβολιών, φημών και δημοσιευμάτων γεγονότων που καταμαρτυρούν ότι με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 θα αρχίσει πριν τις εορτές των Χριστουγέννων. Μια κίνηση που σαφώς θα θέλει να μας βρει απροετοίμαστους και αιφνιδιασμένους από αυτήν αλλά και που πάλι θα δείξουμε τις αγωνιστικές μας προθέσεις έχοντας προετοιμάσει τον αγώνα μας καθ’ όλη την διάρκεια του φθινοπώρου. Οι φήμες μπορεί να επιβεβαιωθούν και η αναθεώρηση του άρθρου 16 να αρχίσει στην βουλή πριν τα Χριστούγεννα. Από την πλευρά μας η μόνη απάντηση θα πρέπει να είναι ότι τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Τώρα βαδίζουμε στην τελική μας αντεπίθεση με μόνο στόχο την τελική μας νίκη.

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ: Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

Σήμερα, λοιπόν, η μεγάλη μάζα των αποφοίτων διαμορφώνεται έτσι ώστε να διοχετευθεί εκεί που οι ανάγκες της παραγωγής επιτάσσουν. Η κατάσταση αυτή έχει κομβικά σημεία συνέπειες όπως: τον περιορισμό των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, την παροχή της γνώσης με ημερομηνία λήξης που ακολουθεί τις ανάγκες της αγοράς και την δημιουργία επιστημονικά καταρτισμένων ειδικών σε εξαιρετικά περιορισμένα πεδία της κοινωνικής γνώσης και οι οποίοι αδυνατούν να έχουν συνολική οπτική και ουσιαστική δυνατότητα κριτικής θεώρησης.
Οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Σ.Ε.Β. κ.Δασκαλόπουλου στο θέμα του προϋπολογισμού «να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μεταρρυθμιστικής φοβίας, το θέμα δεν είναι τι θέλει ο λαός τις μεταρρυθμίσεις αλλά εάν τις τολμούν οι ηγεσίες» το μόνο που μπορούν να δείξουν είναι ότι δεν μας υπολογίζουν εν καιρώ μη προεκλογικής περιόδου. Και όλα αυτά με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Ενός προϋπολογισμού που για μια ακόμη φορά (7η συνεχή) είναι μειωμένος και μόνο απαισιόδοξα μηνύματα μας αφήνει. Ειδικά, στον χώρο της παιδείας το ποσοστό από το περσινό 3,4% μειώθηκε στο 3,1%, κι ενώ πάγιο αίτημά μας είναι να φτάσει στο 5%.

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ



ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Και με βάση την ψήφιση του προϋπολογισμού η απαξιωμένη σε όλους μας ΓΣΕΕ έχει κηρύξει για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία, μια απεργία που υπάρχει στην καλένδα της και που γίνεται κάθε χρόνο ,εθιμοτυπικά, με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Μια ΓΣΕΕ η οποία ενέκρινε την αύξηση 0,77 ευρώ για τους εργαζόμενους, που εμφανίζεται από το πουθενά και απαιτεί διάλογο για την παιδεία, που έχει δηλώσει την πρόθεση της να ιδρύσει ιδιωτικό πανεπιστήμιο(ακαδημία) και που σε καμία περίπτωση δεν στήριξε τους τεράστιους αγώνες φοιτητών και δασκάλων. Θα πρέπει όμως εκμετταλευόμενοι την ευκαιρία της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων να στηρίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το συλλαλητήριο της 13ης Δεκέμβρη και να αποδείξουμε ότι φοιτητές και εργαζόμενοι παλεύουν μαζί για τα κοινωνικά δικαιώματά μας κατά των οποίων παρατηρείται χρόνια επίθεση.
Τέλος, οι δάσκαλοι φαίνεται να ξαναμπαίνουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις με αιχμή τη συζήτηση για το άρθρο 16 με απαρχή την απεργία της 13ης Δεκεμβρίου στην οποία συμμετέχουν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΔΕΠ, το σύνολο δηλαδή των εκπαιδευτικών φορέων. Έτσι επανέρχεται το αίτημά μας για σχηματισμό ΠΕΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ κάτι για το οποίο θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για επιτύχουμε τον σχηματισμό του.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: • Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο με συντονισμό όλων των χώρων της εκπαίδευσης τώρα! • Κάτω ο κυβερνητικός νόμος-πλαίσιο. Κάτω οι νόμοι για την αξιολόγηση και την δια βίου εκπαίδευση και τον ΔΟΑΤΑΠ. Καμία συμμετοχή στον στημένο διάλογο της κυβέρνησης που προσπαθεί να αποσπάσει συναίνεση για να νομιμοποιήσει τις επιλογές της.• Όχι στην αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος και του άρθρου 16 που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! • Να καταργηθεί η βάση του 10. Όχι στα νέα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και στους ατομικούς φακέλους. Ενιαίο 12χρονο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν χωρίς εξεταστικούς φραγμούς για όλους τους μαθητές. • Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για όλους. Ενιαία πτυχία χωρίς ειδικεύσεις και κατατμήσεις που θα κατοχυρώνουν εργασιακά δικαιώματα. Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο. • Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Όχι στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία. • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τις συνθήκες της Μπολόνια, της Λισαβόνας και του Γκνατς. • Άμεση καταδίκη των υπευθύνων για τον ξυλοδαρμό του Κυπρίου φοιτητή • Μόνιμες σχέσεις εργασίας για όλους. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δουλειά για όλους. Λιγότερη εργασία-υψηλότεροι μισθοί • Ικανοποίηση των αιτημάτων των δασκάλων και καθηγητών • Δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά των φοιτητών • Γενναία χρηματοδότηση της παιδείας ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ: • Συμμετοχή του Συλλόγου στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,9.30 • Κατάληψη του τμήματος την Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου • Δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης • Συμμετοχή του Συλλόγου στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Βόλου
Κάλεσμα για ΠΑΝΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ• Στήριξη αγωνιστικών αποφάσεων των υπόλοιπων φοιτητικών συλλόγων • Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 13.00 για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις κινητοποιήσεις

χωροΑταξία
ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: