Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007

Κείμενο για να γίνει κίνημα 10.12.06

Έφτασε η ώρα του ξεσηκωμού και της αντίστασης. Η ώρα που θα μπούμε και πάλι στο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ.

Είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο σχετικά με τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προσπαθούν από κοινού κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε., δηλαδή το αστικό μπλοκ εξουσία και το κεφάλαιο, να περάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μετά το μεγαλειώδες ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΟΙΞΗΣ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2006, την πρώτη αντίδραση, την πρώτη απάντηση αλλά και ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ και μετά τις συνεχείς αναβολές για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και του Νόμου Πλαισίου έχει φτάσει η ώρα να δώσουμε την τελική μάχη-οριστική απάντηση των φοιτητών η οποία θα μας οδηγήσει στην ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ. Μια νίκη η οποία θα απαντάει στην πρόθεση της κυβέρνησης να υποτάξει πλήρως την εκπαίδευση στο κεφάλαιο και στο σύστημα.
Η δεύτερη απάντησή μας θα πρέπει να αρχίσει τώρα και να κορυφωθεί τον Ιανουάριο, περίοδο κατά την οποία θα γίνει προσπάθεια να ψηφιστεί η αναθεώρηση του άρθρου 16 και κατά την οποία θα υπάρχουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια. Τότε που νομίζουν ότι θα μας βρουν καθηλωμένους στα φοιτητικά έδρανα αλλά που θα μας βρει στους δρόμους ξεσηκωμένους, με κλειστές τις σχολές (κλειστές εννοούμε κατηλειμένες γιατί κατά τα άλλα οι σχολές κατά την περίοδο των καταλήψεων ήταν ανοιχτές τόσο, όσο ποτέ άλλοτε). Θα μας βρουν στα αμφιθέατρα με μαζικές συνελεύσεις οι οποίες με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες θα βγάζουν αγωνιστικές αποφάσεις.
Επίσης, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε κάποιες πτυχές του προτεινομένου νέου νόμου πλαισίου:
1. Διαγραφή των φοιτητών μετά από ν+ν/2 έτη: είναι καταφανέστατο ότι η αιτιολόγηση της κυβέρνησης για το μέτρο αυτό, η οποία είναι οικονομικοί λόγοι, είναι τουλάχιστον αστεία. Ο αληθινός λόγος είναι η πάταξη του συνδικαλισμού στα ελληνικά πανεπιστήμια έτσι ώστε να μπορέσουν να περάσουν ακόμη πιο αντιεκπαιδευτικές τομές στο μέλλον χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίσταση από πλευράς φοιτητών. Κι αυτό γιατί οι φοιτητές οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά πολλές φορές χάνουν ένα σημαντικό μέρος των εξαμήνων. Έτσι ο φοιτητής δεν θα θέλει να ασχοληθεί υπό τον φόβο της διαγραφής του από τη σχολή.
2. Άρση του ασύλου: η δικαιολογία για την πάταξη της βίας είναι επίσης αστεία. Αυτοσκοπός είναι το σπάσιμο των αγωνιστικών δράσεων μέσα στα πανεπιστήμια όπως η κατάληψη όπου με την πρώτη αφορμή θα επεμβαίνουν οι αρχές και θα διαλύουν αυτήν την μορφή πάλης.ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ (ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ)

χωροΑταξία
ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: